Ali Sunal'dan özel açıklamalar

İki yeni proje ile yeni sezona hızlı bir giriş yapan Ali Sunal, eşi Gökçe Bahadır ile evde çok eğlendiklerini söylüyor..

Henüz çok yeni evlisiniz ve çok yoğun çalışıyorsunuz. Evliliğin tadını çıkarabiliyor musunuz?
Nikah, düğün, balayı oldu ve döndüğüm gibi işe başladım. Gökçe benden birkaç hafta sonra başladı ve o, tek bir dizisi olduğu için benden daha rahat. Beraber olmaktan çok zevk alan insanlarız. Eğer evli olmasaydık, hiç görüşemeyecektik bu tempoyla. Eve geç dönsem de, bol kahve takviyesiyle biraz da olsa sohbet etmeye çalışıyoruz!

Fotoğraf çekmeye başladığınızı biliyorum. Eşinizin fotoğraflarını çekiyor musunuz?
Çekiyorum, amaç o zaten. Benim için en büyük eğlence! Neler yaptırıyorum ona! (Gülüyor) Benim modelim Gökçe. Bayağı uğraştırıyorum onu.

O da sabırla poz veriyor mu? Benim onunla uğraştığımı anlayana kadar sabırla poz veriyor. Anladığı zaman da ben kaçıyorum, o kovalıyor! Bir yerde tadını kaçırmaya başlıyorum.

KATILARAK GÜLÜYORUZ

Anladığım kadarıyla epey eğlenceli bir evlilik hayatınız var... Evet, mümkün olduğu kadar renkli olmasına çok özen gösteriyoruz. Evliliğin insanı sıkmaması lazım. Evlilikte eğlenemiyorsan, eyvah!

Günlük hayatınızda değişik atraksiyonlar sever misiniz? Akşamları Bağdat Caddesi'nde tempolu yürüyüş yapıyoruz ve çok eğlenceli oluyor. Başımıza çok tuhaf şeyler gelebiliyor ya da birine kafayı takıyoruz, birbirimize kafayı takıyoruz... Bir yerden sonra katılarak gülmeye başlıyoruz. Eğlenmek için illa ki paraşütle atlamanız gerekmiyor. Biz her türlü ortamda eğlenebiliyoruz.

Mesleki açıdan bulunduğunuz noktayı tatmin edici buluyor musunuz? Çok iyi oyuncu olmak istiyorum ve oraya çıkacak daha çok basamağım var. Çeşitli tiplemeler oynayarak, değişik projelerde yer alıp beni zorlayacak roller alarak o mertebeye bir an önce ulaşmayı hedefliyorum.

Bugüne kadar oynamadığınız ve mutlaka oynamak istediğiniz bir karakter var mı? Öyle bakarsak, daha hiçbir şey oynamadım. Her şeyi oynamak istiyorum. Oyunculuk konusunda çok açgözlüyüm.

KENDİMDEN ÖDÜN VERDİM

Oyunculuğa ilk başladığınız zamanlarda babanız Kemal Sunal ile çok kıyaslanıyordunuz. Yıllar geçtikçe, bu kıyaslamalar da son buldu, değil mi? Kıyaslanmak saçma. Kimseyi kimse ile kıyaslamasınlar. Kemal Sunal gibi bir klasik ile kıyaslanmak beni bitirir. Ben ne kadar iyi oynarsam oynayayım, Kemal Sunal artık bambaşka bir yerde ve resmen bir halk kahramanı. Çok büyük sevgi duyuluyor ona. Halkın gönlünde taht kuracak yeni isimler lazım sinemaya.

Siz 'Kemal Sunal'ın oğlu' olarak değil de, kendi isminizle; Ali Sunal olarak var olmayı başardınız ama...
Çok uğraştım bunu başarabilmek için. Gerçekten de çok zormuş. Bunu başarabilmek için çelik gibi sinirler ve sabır gerekiyormuş. Kendimden çok ödün verdim. Benim de oyunculuğu sevdiğimi, bu işi ciddiye aldığımı, kendi ayaklarım üzerinde durabildiğimi gösterdiğimi düşünüyorum. Asla babamın taklidi değilim. Zaten yaptığımız komedi de birbirine hiç benzemiyor.

Setten vakit bulduğunuz zamanlarda neler yapıyorsunuz?
"Neler yapardınız?" diye soruyu değiştirebiliriz, çünkü şu anda hiç vaktim yok. Yine de Gökçe ile yabancı dizi izlemekten çok zevk alıyoruz. Hatta arka arkaya sekiz-dokuz bölüm birden izliyoruz. Sinemaya gitmeyi çok seviyorum. İki haftadır sinemaya gitmiyorum, resmen bunalımdayım. Bana kalsa, her gün giderim.

Eşinizle birbirinizin dizilerini izliyor musunuz, birbirinizi eleştirir misiniz?
Evet, hem de sertleştiğimiz zamanlar da oluyor. Eleştiri konusunda acımasız olabiliyoruz. Annem ve kardeşim de eleştirirler beni. Hatta ben eleştirmelerini isterim özellikle.

YOGA DERSLERİMİZ HER ZAMAN TARTIŞMAYLA BİTİYOR

Çok fit görünüyorsunuz. Spor yapıyor musunuz?
Haftada bir yoga yapmaya özen gösteriyorum. Bazen ağırlık da çalışıyorum. Gökçe ile en büyük keyiflerimizden biri yürüyüş yapmak. Sık sık yürüyüşe çıkıyoruz. Gökçe de yoga öğretmeni sertifikası aldı ve zaman zaman onunla yapıyorum. Fakat o çok sert yaptırıyor ve her yoga dersimiz tartışma ile sonuçlanıyor. Haftada iki kez halı sahada futbol oynuyorum. Haftada bir de voleybol oynuyorum.

Beslenmenize dikkat eder misiniz?
Ediyorum ve etmem gerekiyor da. Ben stresli olduğum zaman çok yemeye başlıyorum. Yemekten alıyorum hıncımı diyebilirim. Yemek yemeyi çok seviyorum.

Mutfağa girip yemek yapar mısınız peki?
Çok karmaşık bir yemek yapamam ama dolapta neler varsa, onlardan güzel bir şey uydurabilirim. Sofrayı da çok keyifli bir hale getirebilirim.

ÇÖP KOVASINI BİLE ÇEKEBİLİRİM!

Biraz da fotoğraf merakınızdan bahsedelim... Nasıl başladı ilginiz?
Fotoğrafı, yaptığım işle çok alakalı buluyorum. Gökçe'nin bana güzel bir fotoğraf makinesi hediye etmesiyle, fotoğraf, meraktan daha ileriye gitti.

Özel bir çekim yaptınız mı peki?
Gökçe'nin annesinin 'Hamur Hanım' adında ev yemekleri yapan bir restoranı var. İlk olarak, oranın internet sitesi için yemeklerin fotoğrafını çektim. Çok da beğeniliyor fotoğraflar.

Genelde nasıl fotoğraflar çekmekten hoşlanıyorsunuz?
Aslında çok da fark etmiyor. Durduğu yerde gözüme güzel gözüksün yeter; çöp kovasını bile çekebilirim. Sadece o objeden güzel bir fotoğraf çıkabileceğini görmeliyim.

BABAM İÇİN BELGESEL YAPTIK

Kemal Sunal Belgeseli yapma projeniz vardı. Yapabildiniz mi?
Yaptık. Televizyon kanallarında en çok seyredilen filmler, Kemal Sunal filmleri. Biz de onunla ilgili son bir şey yaptık. Kemal Sunal, Türkiye'de sanatçılar arasında en çok merak edilen ve özel hayatını hiç göstermeyen, çok büyük bir star. Kimse onun hakkında hiçbir şey bilmiyor. Sadece kulaktan dolma birkaç şey biliniyor. Biz, onunla ilgili dört bölümlük bir belgesel yaptık. Bir gün televizyon kanalları bunu yayınlamaya değer bulursa, seve seve yayınlarız.


Selin Çağ


Tarkan'ın eşinden ezber bozan açıklamalar Seda Bakan'la Berfu Yenenler arasında 'baby shower' polemiği! Kıvanç Tatlıtuğ ile Kurt Efe'nin kumda dansı Nazlı Kayı Sabancı kayınvalidesinin memleketinde "Kızılcık Şerbeti" dizisinde şaşırtan öpücük Tecavüze uğrayan garson kız dehşeti anlattı!