Eşeğinin taksidini ödeyemedi!

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Gürmeşe köyünde ikamet eden Celal Hüseyinoğlu, taksitle aldığı eşeğin ücretini ödemeyince zor duruma düştü.

7 çocuk babası Celal Hüseyinoğlu köylerinden 3 kilometre uzaktan evine içme su taşımak için aldığı eşeği geri vermemek için Mardin Valisi ve hayırsever iş adamlarından yardım bekliyor. Hüseyinoğlu, köydeki içme suyunun sağlıksız olmasından dolayı köyden 3 kilometre uzaklıkta olan dereden çocuklarının su taşırken sıkıntı yaşamamaları için taksitle bir eşek satın alarak evinin içme suyu ihtiyacını gidermeye baaşladı. Köyde çobanlık yaparak geçimini sağlayan Celal Hüseyinoğlu, eşeğin taksitlerini zamanında ödeyemeyince zor duruma düştü.

AYDA 100 LİRA TAKSİTLE EŞEK ALDI

Zamanında ödenmeyen taksitlerden dolayı eşeğini geri vermek durumunda kalan Hüseyinoğlu, bu sorundan kurtulmak için yardım beklediğini söyledi. Hüseyinoğlu, hayırsever vatandaşlardan destek istediğini belirterek, "Maddi imkanım olmadığı için eşeği peşin alamadım. Komşu köyden satılık bir eşek buldum. 500 liraya anlaştık, 100 lirasını peşin verdim, geri kalanını ayda 100 lira olmak üzere 4 taksit yaptım. Ancak kışa girdiğimiz için iş yok, taksitlerim gecikmeye girdi. Taksitlerimi ödeyecek gücüm yok. Eşek sahibi de eşeğini geri istiyor. Ancak eşeği geri versem bu yağmurda, çamurda, soğukta çocuklar 3 kilometre nasıl gidip gelecek? Yetkililerin ya da hayırseverlerin bana destek çıkmasını bekliyorum" dedi.

Hayırseverlerin kendisine yardım etmemesi halinde eşeği ile birlikte Mardin Valiliği'ne çıkacağını kaydeden Hüseyinoğlu, "Yakınlarım aldığım eşeğin parasını ödeyemedim deyince bana tepki gösteriyorlar. Bu eşek benim için çok kıymetli" diye konuştu.

İsmail AYDOĞAN


Feyza Civelek'ten "Sıla Türkoğlu-Doğukan Güngör" itirafı Aleyna Kalaycıoğlu'nun sözleri ortalığı karıştırdı Hande Erçel hayatın tadını çıkarıyor Trendyolmilla, yapay zeka ile tasarlanan koleksiyonunu satışa sundu Kapısı açık otobüsten düşerek hayatını kaybeden kadın toprağa verildi Kıvanç Tatlıtuğ ile Kurt Efe'nin kumda dansı