9 günlük bayram tatili turizmcileri sevindirdi!

Ege'nin turizmde önde gelen kentleri Muğla ve Aydın'daki işletmeler, dokuz güne çıkartılan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayarak tatilcileri beklemeye başladı. Bu yıl sıkıntılı bir sezon geçiren turizmciler, hükümetin aldığı kararlarla biraz olsun hareketlenen iç turizmle yaralarını sarm

Yeni Asır'da yer alan habere göre okulların açılmasının bayram sonrasına ertelenmesinin ardından bayram tatilinin de 9 güne çıkarılması, turizmcileri memnun etti. Alınan her iki kararın çok büyük etki yapmadığını ancak sıkıntılı geçen sezona merhem olabileceği görüşü hakim oldu.

PLANI ÖZEL OKULLAR BOZDU

Özel okulların açılış tarihlerini ertelememesinin beklenen etkiyi yaratmadığını söyleyen Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden, "Bu yıl sıkıntılı bir sezon yaşanıyor. Okulların açılmasının ertelenmesinin küçükte olsa bir faydası oldu. Özel okulların başlaması nedeniyle beklenen etkiyi yaratmadı. Sadece insanlar tatillerini biraz uzattı. Kısmen bir etkisi oldu. Eylül ayı doluluk oranları, geçen yılın biraz gerisinde gidiyor. Ama çok dramatik değil. Bayram tatilinin uzatılması bir merhem oldu. Turizme etkisi mutlaka olur. Tatil yapmamış ve ya ertelemiş olanlar bu Eylül ayının güzel havalarını güzel denizi değerlendirir" dedi.

"TURİZMCİ AÇISINDAN BİR FAYDASI OLMAZ"

Profesyonel Turizmciler Derneği (SKAL) Başkanı Rıdvan Kavi, bayram tatilinin uzatılmasının büyük bir etkisinin olmayacağını belirterek, "İnsanların psikolojisi ikinci bir tatile uygun değil. Ben tatilimi yaptım, bitti diyor. Çoğu kişi tatilini yaptı, geri döndü. Çocuklarının okul hazırlıklarına başladı. Kimisinin çocukları okula başladı. Ancak aradan uzun bir süre geçtikten sonra yeni bir tatil arayışına girer. Alınan kararın çok büyük bir faydası olmaz. Ancak tatili erteleyenler, bekarlar, fazla sorumluluğu olmayanlar bu şansı değerlendirir. Turizmci açısından bir faydası olmaz" diye konuştu.

"ERTELEMEYE ÖZEL OKULLAR KATILSAYDI İYİ OLURDU"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Başkanı Fahrettin Çiçek, alınan kararlarla hareketlenen iç turizmin kötü giden sezona merhem olduğunu söyledi. Kararların erken açıklanmasının daha büyük etki yapacağını belirten Çiçek, "Okulların açılmasının ertelenmesi iç turizme bir dinamik sağladı. Ertelemenin özel okulları kapsaması daha iyi olurdu. Bölgemizdeki pek çok otelin yerli misafirlerimizle ek gelir elde ettiğini gözlüyoruz. Pek çok tesisimizin önünde geçtiğimiz yıllarda görmediğimiz kadar Türk plakalı araç var. Dolayısıyla bir nebze olsun bu yılki kayıplara bir merhem olmuştur. Bayram tatiliyle ilgili açıklama erken olsa daha iyi bir etki yapardı. Gelen talepler genelde Çarşamba gününden itibaren üç dört gün rezervasyon şeklindeydi. Tatilin uzatılması bu aşamadan sonra pek fazla etki yapmaz. Sadece bayram tatilinde hiç program yapmayanlar yeni bir arayışa gireceklerdir" dedi.

MARMARİS MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, "Geçen sene iç pazara yönelik yerel yönetim ve oda temsilcileriyle yürüttüğümüz ortak çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Bu bayramda çok fazla bir şey beklememek gerekiyor ama geçen senelere göre beklentileri karşılayacaktır. Otellerimiz ve işletmeler bu yıl okulların geç açılmasının onaylanması ve Kurban Bayramı tatilinin uzatılması kapanması beklenen sezonu uzattı. Nitelikli otellerimiz şu an doluluk oranlarına yaklaştı. Marmaris, bayram tatiline hazır misafirlerini bekliyor" dedi.

OTELLER NEREDEYSE TAM DOLDU

Bayram tatilinin uzatılmasının turizmciler için büyük avantaj olduğunu söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, "Marmaris'in ana turizm sezonu Eylül ve Ekim ayıdır. Eylül ayı turizmci için verimli geçer. Kurban Bayramı tatilinin uzatılması ise kapanacak sezon için büyük umut oldu. Şu an itibariyle 3 yıldız ve üzeri nitelikli otellerimiz doluluk sınırlarına ulaştı. En fazla talep ön rezervasyon talebi İstanbul ardından Ankara ve İzmir geliyor. Bayram, yoğun değil ama turizmcinin beklentilerini karşılayacak nitelikte" dedi.
Feyza Civelek'ten "Sıla Türkoğlu-Doğukan Güngör" itirafı Aleyna Kalaycıoğlu'nun sözleri ortalığı karıştırdı Tarkan'ın eşinden ezber bozan açıklamalar Hande Erçel hayatın tadını çıkarıyor Seda Bakan'la Berfu Yenenler arasında 'baby shower' polemiği! Kıvanç Tatlıtuğ ile Kurt Efe'nin kumda dansı