Ceren Demir: 'Şöhret olmak için bu yola çıkmadım'

Ceren Demir, ‘Medcezir’ dizisiyle ekran serüvenine ‘merhaba’ dedi. İlk set havasını solayan 22 yaşındaki genç yetenek, oyunculuk macerasını anlattı.

Ceren Demir'in Akşam'da yayınlanan röportajı..

Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?

Ankara Başkent Eğitim Akademisi’nde 8 ay eğitim aldım. Daha sonra ise Tümay Özokur’un ajansına kayıt oldum. Önce bir reklam filminde oynadım ardından da ‘Medcezir’in kadrosuna katıldım.

Dizideki rolünüzden bahseder misiniz?
Ceren soğuk ve snob duran bir kız. Şimdilik sürpriz bir karakter diyebiliriz. İlerleyen bölümlerde nasıl bir kız olduğunu göreceksiniz.

BAŞARILI OLMAK İLK HEDEFİM

Oynadığınız karakterle benzer yanlarınız var mı?

Ceren bana göre daha mesafeli ve soğuk bir duruş sergiliyor. Ben ise daha dost canlısı, kolay iletişim kurabilen, sıcak yapıda bir insanım. Maalesef benzer yönlerimiz yok.

Geleceğe dair planlarınız nelerdir?
Geleceği kurgulamayı doğru bulmuyorum. An da kalmayı tercih ediyorum. Şu an oynadığım projede başarılı olmak ilk hedefim. Başarı diğer başarıları da peşinden getirecektir. Büyük bir sabır ve inançla yol almaktayım. Menajerimle kariyer planı elbette yapıyoruz ama bunları söylemek için henüz erken diye düşünüyorum. Yaşayarak ve hazmederek gitmek en doğrusu… Sonuçta gencim ve ben de her şeyin en iyisini istiyorum.

Şu an için hayal ettiğiniz noktada mısınız?
Hayal ettiğim ne varsa şimdi daha çok uzakta. Şu an yolun başı bile diyemiyorum. Minik bir adım attım ama devamında ‘Alice Harikalar Diyarı’ kadar güzel bir masal diyarına düşeceğime inanıyorum. Diyarım masalsı olsa da benim ayaklarım her zaman yere sağlam basacak.

DRAMA OYUNCULUĞU BANA DAHA UYGUN

Şöhret yolculuğu beklediğiniz gibi mi oldu yoksa tamamen başka bir dünyamı?

Ben şöhret değilim ve şöhret olmak için bu yola çıkmadım. Bu sektörde bir varmış bir yokmuş gibi olmak istemiyorum. Şöhret olmak an meselesi, ben iyi bir oyuncu olmak için hayali ve şevkiyle yola çıktım. Sağlam bir ekiple yola devam ediyorum. Bu yolculuğun da doğru bir ekiple olması gerektiğine inanıyorum.

Kendinize kimleri örnek alıyorsunuz?
Ben her oyuncunun örnek alınması gereken özellikleri olduğunu düşünüyorum. Bir tiyatro oyunu ya da sinema filmi izlerken hiçbir detayı atlamamaya gayret gösteririm. Tek bir isim vermem söz konusu değil.

Sizin için komedi mi yoksa dram mı ağırlık basıyor?
Şu anda dram da oynuyorum ve dram oynamayı seviyorum. Bana daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kendimi oyuncu olarak doğru tanımladıktan sonra komediyi tercih edip etmeyeceğimi zaman gösterecek.

Oyunculukta kurallarınız var mı?
Sizce’’ benim kurallarım var’’ demek yolun başında olan bir oyuncu olarak doğru olur mu?

Hayata bakış açınız nedir?
Hayatı hazmederek, keyfini çıkartarak yaşıyorum. Eğlenmeyi, gülmeyi seviyorum. Sorunlu bir insan değilim. 22 yaşındayım ve hayatın kısa olduğunun farkındayım. Her daim öğrenme heveslisiyim. Bu konuda da iyi bir öğrenciyim. Hayata her açıdan bakabiliyorum. Algılarım çok yüksek.

BİTMEYEN DİZİLERİN BAŞLAMASINI DİLİYORUM

Dizilerin kısa sürede yayından kaldırılmasını nasıl yorumluyorsunuz?

Elbette bu duruma çok üzülüyorum. Büyük yatırımlar yapılıyor. Onlarca insan emek yiyor. Ummadığınız anda herkes işsiz kalabiliyor. Bitmeyen dizilerin başlamasını diliyorum.

Setiniz olmadığında neler yapmaktan keyif alıyorsunuz?
Film izlemek, kitap okumak, oyun seyretmek, minik seyahatler yapmak klasik gibi görünse de benim hayatımın gerçekleri… Pilates eğitimine başladım. Sporu hayatımda kalıcı hale getirmeye çalışıyorum. Ailemle ve arkadaşlarımla olmak her zaman keyif aldığım bir şeydir. 
Feyza Civelek'ten "Sıla Türkoğlu-Doğukan Güngör" itirafı Aleyna Kalaycıoğlu'nun sözleri ortalığı karıştırdı Hande Erçel hayatın tadını çıkarıyor Tarkan'ın eşinden ezber bozan açıklamalar Seda Bakan'la Berfu Yenenler arasında 'baby shower' polemiği! Kıvanç Tatlıtuğ ile Kurt Efe'nin kumda dansı