Gözdeki görünmez tehlikeye dikkat!..

Sulanma, iltihaplanma, şişlik, apse gibi belirtilerle ortaya çıkan gözyaşı kanal tıkanıklığı tedavi edilmediğinde görme kayıplarına yol açıyor.

Takvim'de yer alan habere göre Doç. Dr. Barış Yeniad, "Gözyaşı kanalı tıkanıklıklarında hastalar gözyaşı fazlalığından ve ellerinde devamlı mendil ile dolaşmaktan şikayetçi olurlar. Uzun süreli tıkanıklıklarda ciddi enfeksiyonlar meydana gelir" diyor.

Bu tür durumlarda göz kapaklarında şişlik, kızarıklık ve ciddi ağrı ortaya çıktığını söyleyen Doç. Dr. Yeniad, "Tedavi edilmediğinde bu enfeksiyonlar görme kayıplarına yol açabilir. Bu nedenle kanal tıkanıklıklarında cerrahi tedavi erken dönemde yapılmalıdır" şeklinde konuşuyor.

Gözünüzde şişlik, kızarıklık ve ağrı varsa hemen doktora gidin. Gözyaşı tıkanıklığı tedavisinde geç kalınırsa görme kaybı yaşanıyor.
Feyza Civelek'ten "Sıla Türkoğlu-Doğukan Güngör" itirafı Aleyna Kalaycıoğlu'nun sözleri ortalığı karıştırdı Hande Erçel hayatın tadını çıkarıyor Tarkan'ın eşinden ezber bozan açıklamalar Seda Bakan'la Berfu Yenenler arasında 'baby shower' polemiği! Kıvanç Tatlıtuğ ile Kurt Efe'nin kumda dansı