Kansere nar Alzheimer’a tarçın!

Nar, keten tohumu, tarçın, soğan, badem ve daha pek çok bitki kanserden kalp-damar sağlığına, Alzheimer’dan uykusuzluğa kadar pek çok rahatsızlığın önlenmesinde yardımcı oluyor.

Akşam'da yer alan habere göre Diyetisyen Emre Uzun anlattı...

KANSERE NAR, BROKOLİ…

Brokoli: Selenyum, potasyum, kükürt ve diyet lifi yönünden zengin. İdrar yolları, kalın bağırsak ve meme kanserine karşı koruyucudur. Çiğ olarak veya buharda pişirilerek tüketilmelidir.

Nar: İçerindeki C vitamini, demir ve potasyumla bağışıklık sistemini güçlendirir. Kolesterolü ve kan şekerini dengeleyici, kanser hücrelerinin gelişmesini engelleyici özelliğe sahiptir. Özellikte prostat kanserinde etkilidir.

KALBE SOĞAN

Soğan: Kanı temizler. Kötü kolesterolü düşürür, iyi huylu kolesterolü yükseltir. Doğal antibiyotiktir. Şeker hastaları ve gebeler doktor kontrolünde tüketmelidir.

Keten tohumu: C, E ve K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, bakır, demir mineralleri açısından zengin. Omega-3 Yağ Asidi içeriği yüksektir. Antioksidan özelliktedir, kan şekerini ve kolesterolü dengeler.

UYKUSUZLUK İÇİN PAPATYA ÇAYI

Papatya çayı: Hazmı kolaylaştırır, ağrı kesici ve antiseptik özelliği vardır. Uyku sorunlarında yardımcı olur.

Çarkıfelek çayı: Sakinleştirici ve ağrı kesici etkisiyle uykusuzluğa iyi gelir. Ayrıa mutluluk sağlar. 
Bora Öztoprak ve Çiçek Dilligil'in oğulları cinsiyet değiştirdi Seda Bakan'dan eşine akıl almaz tehdit! Ani bir kararla boşanan Buse Terim ve Volkan Bahçekapılı bir araya geldi Sıla Türkoğlu - Doğukan Güngör küslüğünün nedeni Alp Navruz çıktı! Sevilen aktörün ölümü üzüntü yarattı Aslı Enver'in günlük stiline beğeni yağdı