"İnternet paketi de neymiş" demeyin!

Hayatımızın en önemli parçası olan internet ve ürünleri konuşunda müthiş rekabet yaşanırken evinize bir internet bağlattıktan sonra ya da internet telefon paketi aldıktan sonra her şey bitmiyor. İnterneti hayatınıza sokmanın bedeli oldukça yüklü.

"İnternet paketi de neymiş" demeyin!
Yeni Asır'dan Kadir Kemaloğlu'nun haberine göre fiyat aralığı 29 ila ile 149 lira arasında değişen internet paketleri ile birlikte evde bunu kullanabilmek için hemen bir laptop ya da masa üstü bilgisayar almanız gerekiyor. Çocuğunuz da bir tablet istedi mi, maliyet genişlemeye başlıyor. Bir de sizin, eşinizin ve de çocuklarınızın telefonu, bununla birlikte telefon internet paketleri işin içine girdi mi, evin bütçesinin önemli kısmı bu kaleme ayrılıyor.

GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL

"Eve ucuz internet bağlattım" lafı her ne kadar çok kullanılsa da aslında alışkanlıklarımız bunun öyle olmadığını gösteriyor. Bugün 29 liradan başlayan internet paketleri yüzlü rakamlara ulaşsa da evet çok pahalı görülmeyebilir.

Ancak o internetin kullanılacağı mecralara girildiği zaman bunun öyle çok ucuz bir maliyet olmadığının görüyoruz.

Bugün evinize interneti bağlattıktan sonra o interneti kullanabileceğiniz bir masaüstü bilgisayar ya da dizüstü bilgisayar almaşız gerekiyor.

Bunların fiyatı ise 2 bin liradan başlıyor.

Evde bulunan çocuğunuz birde tablet istedi. 750 liradan başlayan tabletleri de bütçe kalemine eklendiniz mi maliyetler giderek artıyor.

Bir de internet hayatımıza girdiği için bunun ev dışındaki bölümü yani cep telefonlarıyla yaşanan kısmı var.

Akıllı telefon sahibi olmanız gerekiyor.

Eş ve çocuğunuzun da telefon ve internet paketi ücretlerini eklersek yine enteresan bir rakamla karşılaşıyoruz.

Bugün mobil internet paketleri 39 liradan başlarken yine yüzlü rakamlara ulaşıyor. Telefon fiyatları ise 600 ile 4 bin lira arasında değişiyor.

"İnternet paketi de neymiş" demeyin!