3.4 milyon gence istihdam kapısı açılıyor

Türkiye ekonomisinin yüksek büyüme ile büyük bir başarı yakaladığını belirten Maliye Bakanı Ağbal, bunun bütün kesimlere refah olarak yansıyacağını söyledi.

3.4 milyon gence istihdam kapısı açılıyor
Yeni Asır'dan Hazal Ateş'in haberine göre Maliye Bakanı Naci Ağbal, gücünü milletten alan Türkiye ekonomisinin büyük bir başarı yakaladığını vurgulayarak, yüksek büyümenin bütün kesimlere refah olarak yansıyacağını söyledi. Üç yıllık dönemde 3.4 milyon kişiye istihdam sağlanacağını belirten Ağbal, mükelleflerin faaliyetlerini kolaylaştırmak için Özel Tüketim Vergisi'nde de iade sistemini getireceklerini açıkladı. Beyanların doğruluğunu belirlemek amacıyla yeni bir risk analiz merkezi kuracaklarını belirten Ağbal, tek vergi dairesi uygulamasını yaygınlaştıracaklarını bildirdi.

Meclis Genel Kurulu'nda 2018 yılı Bütçe maratonu başladı. Bütçe sunumunu yapan Ağbal, Türkiye'nin yüzde 11.1 olan 3'üncü çeyrek büyüme rakamlarına dikkat çekerek, 2018-2020 döneminde büyüme oranlarının devam edeceğini söyledi. Bu büyüme rakamlarına kamu kaynaklarının kontrollü, ihtiyatlı kullanımı ile ulaşıldığını anlatan Ağbal, 4'üncü çeyrekte oluşacak büyüme sayesinde 61.7 olarak tahmin edilen bütçe açığının da düşmesini beklediklerini kaydetti. Bu güçlü göstergeleriyle kamu maliyesinin her dönemde olduğu gibi önümüzdeki dönemde de ekonomiye destek sağlayacağını kaydeden Ağbal, 3.4 milyon kişiye istihdam sağlanacağını kaydetti.

TEMASSIZ VERGİ DAİRESİ

Önümüzdeki dönemde hedeflerinin tüm mükelleflerin vergi dairesine gitmeden tüm işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlamak olduğunu anlatan Ağbal, "Temassız Vergi Dairesi Projesi" ile mükelleflerin vergi dairelerine gitmeden işlemlerini elektronik ortamda yapabileceklerini söyledi. Ağbal, proje sayesinde beyannamelerin yanı sıra, bildirim, yazı, dilekçe, tutanak, rapor ve benzeri hür türlü belgenin elektronik ortamda alınabileceğini dile getirdi.