3 yıldır boşanamayınca isyan etti!..

İşadamı Hakan Çeray 3 yıldır süren boşanma davası için geldiği mahkemede olay çıkardı. "Adalet mi bu" diye bağıran Çeray salondan atıldı.

3 yıldır boşanamayınca isyan etti!..
Sabah'ın haberine göre Almanya'da yayın yapan TR1 kanalının sahibi Hakan Çeray önceki gün eşi Aynur Çeray'ın üç yıl önce kendisine açtığı boşanma davasının duruşmasına katılmak üzere İstanbul Aile Mahkemesi'ndeydi.

Eşinden 2 milyon lira tazminat talep eden Aynur Çeray duruşmada, imzaladıkları "Anlaşmalı Boşanma ve Mal Paylaşımına İlişkin Şartlı Ön Protokol" belgesini mahkemeye sundu. Hakan Çeray da Sarıyer Çayırbaşı'ndaki adına kayıtlı dubleks daireyi satmak için anlaştığını, ancak üzerinde bulunan tedbir kararı yüzünden satamadığını ifade etti. Tedbir kararının kalkması durumunda satıp paranın yarısını Aynur Çeray'a vermeyi kabul ettiğini söyleyen Hakan Çeray ayrıca dubleks dairenin satışının ardından mahkemeye sunulan ön protokol gereği, boşanmalarına karar verilmesini istedi.

'GÜVEN BUNALIMI YAŞIYORUM'

Aynur Çeray ise "Ben de taşınmazın bir an evvel satılmasını istiyorum. Sarıyer Tapu Sicil Müdürlüğü'ne alıcıların, davalının ve benim hazır bulunduğum esnada benim rızamla tapudaki ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasını istiyorum. Eğer mahkeme bu şekilde karar vermezse ben mağdur olacağım, ortada kalacağım. Çünkü davalı taraf bana satılan dairenin yarı parasını vermeyebilir. Ben bu konuda güven bunalımı yaşıyorum" dedi.

Bunun üzerine mahkeme, dairenin satılması için tarafların kendi aralarında anlaşmaları, ardından ön protokol yerine "boşanma protokolü" oluşturmaları gerektiğine karar vererek duruşmayı erteledi. Hakan Çeray ise "3 yıldır mahkeme boşamıyor. Adalet mi bu" diye sitem etti.

Mahkeme başkanı, Hakan Çeray'ı duruşma salonundan attı. 3 yıl önce dava açan Aynur Çeray, 25 yıllık eşi Hakan Çeray'dan boşanmak için 1 milyon lira maddi ve 1 milyon lira manevi tazminat istemişti.

Eşinin kendisini kanaldaki bir spiker ile aldattığını savunan Aynur Çeray, tüm mal varlığına tedbir konulmasını istemişti. Hakan Çeray ise iddiaları yalanlamıştı.