ABD Başkanı Trump'tan peş peşe Erdoğan tweetleri

ABD Başkanı Trump kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğine yönelik tweet atmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasında beklenen telefon görüşmesinin gerçekleştiği açıklandı.

ABD Başkanı Trump'tan peş peşe Erdoğan tweetleri
Hürriyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre,  Söz konusu görüşmede ikili ilişkiler, Soçi zirvesi, Suriye krizi ve bölgesel sorunlar ele alındı.

İlerleyen saatlerde görüşmeye ilişkin yazılı açıklama da yapılacak.

TRUMP TWİTTER'DAN DUYURDU

ABD Başkanı Donald Trump kısa süre önce Türkiye ile ilgili peş peşe tweetler atmıştı.

Trump ilk tweet'inde "Bu sabah, Orta Doğu'da bana miras bırakılan karmaşık duruma barış getirmeye ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşuyor olacağım. Hepsini halledeceğim ancak bu 6 trilyon dolara ve hayatlara mal olan bir hata. En başından beri oraya girmemeliydik" ifadesini kullandı.

Trump, Orta Doğu'da kaybedilen hayatların ve 6 trilyon doların telafisi olmadığını ancak bunun üstesinden geleceğini söyleyerek bir önceki Obama yönetiminin Orta Doğu politikasını isim vermeden eleştirdi.

Trump attığı ikinci tweet'te ise Türkiye ile yapacağı görüşmenin ardından Tiger Woods ve Dustin Johnson ile Trump National Golf Klübü'nde golf oynayacağını söyledi.

ABD Başkanı Trump, başkan adayı olduğu dönemden bu yana, bir önceki Obama yönetiminin Orta Doğu'da büyük bir karmaşa bıraktığını iddia ediyor.



ABD Başkanı Trump'tan peş peşe Erdoğan tweetleri