Abdullah Gül aday olacak mı?..

Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 24 Haziran seçimlerine ilişkin adaylık iddiasına dair bir yazı kaleme aldı.

Abdullah Gül aday olacak mı?..
MedyaRadar'ın haberine göre Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, “Gül’ün zor kararı” başlıklı yazısında, 11. Cumhurbaşkanının, AKP’de “hain” gözükmemek adına CHP’den aday olmaya sıcak bakmadığını belirtti.

CHP’de yapılan çalışmayı, “Arka kapı diplomasi ekibi hem parti içi adaylar konusunda rapor hazırlamış, hem Abdullah Gül’ün nabzını tutmuş” diyerek aktaran Deniz Zeyrek yazısında konuyla ilgili şunları dile getirdi:

“Kaynağıma, ‘Gül Cumhurbaşkanlığı adaylığına olumlu bakıyor mu’ sorusunu yöneltince net bir yanıt alamadım, çünkü o da Gül’den net yanıt alamamıştı. Hatta yanıtı bir kenara bırakın Gül, sinyal dahi vermemişti.

Kaynağım sadece şu yorumu yapabildi:

‘Seçim tarihi açıklanmadan önce görüşüyorduk, o da çok temkinli davranıyordu. Erken çıkış yapmak da geç kalmak da istemiyordu. Ancak artık tarih açıklandı ve bir hafta 10 gün içinde karar vermek zorunda. Nasıl bir tavır sergileyeceğini bilmiyoruz. Aday olur mu bilmem ama geçmişte çok duyduğumuz ‘Tayyip Bey’e rakip olmaz’ inancının artık zemini kalmamış. Doğru formül bulunursa aday olabilir.’


HÜRRİYET'TEN DENİZ ZEYREK'İN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ!..