Adanalı Sevilay, "Atlı Köşk"e ortak!..

Sabancı’nın mirasçısı olduğu kesinleşen Sevilay Sabancı Çınar için Emirgan’daki 600 milyon dolarlık Atlı Köşk’te keşif yapılacak. Sevilay Çınar’ın 20 milyon dolar alması bekleniyor...

Adanalı Sevilay, "Atlı Köşk"e ortak!..
Sabah'tan Ali Oktay'ın haberine göre Yargıtay'ın kararıyla Sabancı Holding'in mirasına ortak olduğu kesinleşen Sevilay Sabancı Çınar'a mahkemeden ilk müjdeli haber geldi. Emirgan'da 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk'te (Sabancı Müzesi) keşif yapılmasına karar verildi. Keşfin ardından köşkün tapusu edilecek ve mirasçılar haklarını alabilecek. Sevilay Çınar'ın 20 milyon dolar alması bekleniyor.

Sabancı Holding'in kurucusu merhum Hacı Ömer Sabancı'nın 38 yıl önce vefat eden oğlu ihsan Sabancı'nın Nevin Tenik ile yaşadığı evlilik dışı ilişkiden olduğunu iddia eden Sevilay Sabancı Çınar, 14 yıl önce Sabancı ailesine dava açtı. Adana 4 Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla Şevket, Erol, Türkan, Ömer Metin, Dilek, Sevil, Özcan, Ömer, Şahin Zeynep, Faruk Selami, Burak Selami, Demet (Çetindoğan), Nazmiye Sevda, Demir, Serra, Güler, Yakup, Sevgi, Murat ve Nur Sabancı'dan (Düvenci) oluşan aileye son olarak Sevilay Sabancı Çınar da eklendi. Yargıtay 14. Hukuk Dairesi'nin bu yıl 26 Nisan'daki ilamıyla da Sevilay Sabancı Çınar'ın Hacı Ömer Sabancı'nın mirasçısı olduğu kesinleşti.

36'YA BÖLÜNECEK

Bunun üzerine Sevilay Sabancı Çınar, Atlı Köşk (Sabancı Müzesi), Akbank ve Bossa hisselerinin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanına yayılan menkul ve gayrimenkulleri bulunan aileye "mal tespiti davası" açtı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde önceki gün görülen davada Şevket, Güler, Demir ve Murat Sabancı gibi bir kısım davalının duruşmanın gizli yapılması yönündeki talepleri reddedildi. Adana 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının kesinleştiğini belirten mahkeme, keşif yapılması için Sabancı Müzesi Müdürlüğü'ne müzekkere yazıldığını açıkladı. Mahkeme ara kararında inşaat mühendisi, mimar, kadastro fen elemanı ve mülk bilirkişileri vasıtasıyla "Atlı Köşk"te önümüzdeki ayın ortasında keşif yapılmasına karar verdi. Mahkeme keşfin, müzenin kapalı olduğu pazartesi günü yapılmasını ara kararında açıkladı. Keşfin ardından piyasa değeri yaklaşık 600 milyon dolar olduğu tahmin edilen 'Atlı Köşk'ün tapusu iptal edilebilecek. Bugüne kadar haklarını alamayan mirasçılar da haklarını alabilecek. Tapu iptalinin ardından 'Atlı Köşk'ün mirasının 36'ya bölünmesi ve Sevilay Sabancı Çınar'ın payına, yaklaşık 20 milyon dolar kadar bir meblağın düşmesi bekleniyor.