Alçak terörist altı şarjör boşalttı!

İstanbul'un ünlü gece kulübü Reina'ya silahlı saldırı düzenlendi. Terörist, uzun namlulu silahla içeri girerek ateş açtı. Altı şarjör mermiyi masum insanların üzerine boşaltan saldırgan, montunu değiştirip kayıplara karıştı.

Alçak terörist altı şarjör boşalttı!
Akşam'dan Levent Albayrak ve Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre Türkiye yeni yıla korkunç bir terör saldırısıyla girdi. Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'da dün saat 01.15 sıralarında gelen terörist silahlı saldırı gerçekleştirildi. Taksiyle gece kulübünün önüne gelen terörist bagajdaki çantadan uzun namlulu silahı çıkarıp  kapı girişindeki bir vatandaşa ve polise ateş açtı. Uzun namlulu silahla kapı önündekilere ateş açan terörist 1 polis ile 1 vatandaşı şehit ettikten sonra içeriye girip yaklaşık 5 dakika boyunca insanların üzerine kurşun yağdırdı. Katliam yapan terörist montunu çıkarıp kayıplara karıştı. Alçak saldırıda 39 kişinin hayatını kaybetti. 4'ü ağır 65 kişi de yaralandı.

MÜŞTERİLER DENİZE ATLADILAR

Reina'da düzenlenen hain terör saldırısı sırasında 39 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi de yaralandı. Saldırı sırasında gece kulübünde bulunanların bazılarının denize atladığı öğrenildi. Denize atlayan vatandaşlar kıyıdan gelen deniz polisi tarafından kurtarıldı.

Profesyonel eğitim almış

Reina'ya saldırı düzenleyen silahlı saldırganın eşgali belirlendi. Saldırganın Doğu Türkistan uyruklu olabileceği değerlendiriliyor. Pratik olan saldırganın, profesyonel askeri eğitimli olduğu değerlendiriliyor.

OLAY YERİNE TAKSİ İLE GELMİŞ

Reina'da dehşet yaratan saldırganın olay yerine bir taksi ile geldiği belirlendi. Taksinin bagajındaki bir valiz ve 1 çanta ile taksiden inen saldırganın, valiz içerisindeki uzun namlulu silahı alarak sırt çantası ile gece kulübüne ateş açarak girdiği belirlendi.

KAMERALAR İNCELENİYOR

Kapıda bulunan badigart ve gi polisi vuran saldırgan hızla kulübün içerisine girdi. Bir taksi ile Kuruçeşme'ye kadar kaçan saldırganın nereye gittiğinin belirlenmesi için kamera kayıtları inceleniyor.

2 EL BOMBASI ATMIŞ

Gece kulübünün içerisine girer girmez 2 adet el bombasını peş peşe eğlenen kalabalığın içerisine attı. Yaşanan kargaşa ve kaos devam ederken uzun namlulu silahıyla kalabalığa doğru seri bir şekilde ateş açmaya devam etti.

Silahını bırakıp kaçtı

Olay yerinde yapılan incelemelerde, saldırganın kullandığı silah ve 6 adet boş şarjör bulundu. Saldırganın en az 180 mermi kullandığı tahmin ediliyor.

MONTUNDAN 500 LİRA ÇIKTI

Saldırganın tanınmamak için montunu Reina'da bırakarak kaçtığı belirlendi. Reina'dan biraz uzaklaştıktan sonra bir taksiye binen saldırganın Kuruçeşme'ye geldiği sırada, taksi şoförüne parasının olmadığını söyledi. Taksi şoförünün de parası olmayan saldırganı Kuruçeşme'de indirdiği belirlendi. Saldırganın montunda yapılan aramalarda 500 TL para bulundu. Olay sırasında saldırganın kaçarken bu parayı almayı unuttuğu değerlendiriliyor.

Provokatörler sahnede!

Kanlı saldırıdan sonra sosyal medya hainleri, saldırının faili  olarak hükümeti hedef gösterdi.

Ortaköy'de gerçekleştirilen saldırının ardından tüm Türkiye yasa boğulurken, bazıları yine provokasyonun peşine düştü. Türkiye’de yaşanan her kanlı saldırıdan sonra sosyal medyada atılan mesajlar yine  infiale neden oldu. Klavye başındaki hainler saldırıyı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Müslümanların üzerine yıkacak kadar ileriye gittiler.

İlk argüman ‘Alevilik’

39 vatandaşın hayatını kaybettiği kalleş saldırının ardından ilk sahne alan hain Terzi Yamağı olarak bilinen Barbaros Şansal oldu. Şansal "İşletmecisi ve tüm çalışanları alevi olduğu için, Noel Baba kılığındaki Sünni Müslümanlar silahla insanları taradı, özeti budur." tweeti attı. Aleviler ve sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Erdoğan’ı hedef gösterdi

Mezhepsel mesajların etkisiz kalmasının ardından ikinci argüman ise Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Gazinocu Fahrettin Aslan'ın oğlu Mehmet Aslan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etti ve iftirada bulundu. Aslan “Tayyip yatacak yerin yok. Bu Arap teröristleri doldurdun içimize Türkleri öldürttün!” tweeti attı.

İŞTE MEHMET ASLAN'IN O AKIL ALMAZ TWEETİ (HABER LİNKİ)

Görmez’e ağır suçlama

Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili skandal ifadeler kullanarak, "Yarın Diyanet İşleri Başkanı'nın saldırıyı gerçekleştiren teröristi tebrik edeceğini beklediğini" söyledi. Ayşe Hür, olayı kışkırtanların ise Müslümanlar olduğunu söyleyecek kadar ileri gitti.

PKK’ya övgü sözleri

Her fırsatta terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'yi öven Amberin Zaman, Ortaköy saldırısından sonra da aynı örgütleri işaret etti. PKK'nın Suriye'deki uzantılarının DEAŞ'a karşı en etkin güç olduğunu savunan Zaman, "Hain diyebilirsiniz ama gerçek bu" dedi.

İnsanlıktan çıktılar

Kimi sosyal medya kullanıcısı da Reina’da hayatlarını kaybedenler için yazdıkları mesajlarla adeta insanlıktan çıktı. Kimi ‘Kafirler gidip başka ülkelerde kutlama yapsın’. Kimi, ‘O kadar içip içip eğlenirseler olacağı budur,’, kimi de ‘Reina’da vurulana üzülmeyiz’ diye mesaj attı. Kullanıcıların büyük tepki gösterdi.

Teröre karşı ortak mücadele vurgusu

İstanbul Ortaköy'de 39 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısına ilişkin çeşitli ülkelerden kınama ve taziye mesajları geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Putin, "Yeni yıl kutlamalarında masum sivilleri öldürmekten daha kötü bir suç olabileceğini düşünemiyorum. Fakat insani değerler teröristlere tamamen yabancı bir kavram. Ortak görevimiz terör saldırılarına kararlı bir şekilde cevap vermektir" ifadelerini kullandı.

İNSANLIĞI HİÇE SAYDILAR

NATO: Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Kalbim, yeni yılı kutlayan insanlara yönelik saldırıdan etkilenenler ve Türk halkıyla" dedi.

İRAN: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti. Kasımi ayrıca, saldırı nedeniyle tüm Türk halkı ve hükümeti ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini sundu.

ALMANYA: Başbakan Angela Merkel, "Yeni yılı birlikte kutlamak isteyen insanlara, insanlığı hiçe sayan sinsi bir saldırı düzenlediler. Bu saldırıyı kınıyor ve size taziyelerimi sunuyorum" dedi.

AMERİKA: Başkan Barack Obama, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, masum insanların hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

FRANSA: Cumhurbaşkanı François Hollande, "En az 39 kişinin ölümüne sebep olan terörist saldırıyı şiddetle kınıyorum. Fransa, Türkiye'yle dayanışma içindedir" dedi.

HÜRRİYET'TEN ALGI OPERASYONU

Aydın Doğan'ın Hürriyet'i, Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan'ın yaptığı açıklamayı çarpıtarak "10 gün önce ABD istihbaratı tarafından Koçarslan uyarılmış. Emniyete bilgi vermesine rağmen önlem alınmamış" şeklinde verdi. Koçarslan tepki göstererek, "Sözlerim çarpıtıldı . ABD istihbaratı bana bilgi vermedi. 29 Ekim'de gazetelere yansıyan ve kendi vatandaşlarına yönelik yaptıkları uyarıyı anlatmaya çalıştım" dedi.

Bataclan ve Orlando saldırılarına benziyor

İstanbul'da yeni yılı kutlamak için toplanılan bir eğlence merkezindeki insanları hedef alan olay, Avrupa ve ABD'deki bazı saldırıları akla getirdi. 13 Kasım 2015'te, Paris'i kana bulayan saldırılarda, Bataclan tiyatrosu da hedef alındı. DEAŞ'ın üstendiği olay, Fransa tarihine "en kanlı silahlı saldırı" olarak geçerken, 89 kişinin öldüğü açıklandı. 12 Haziran 20016'da bu kez, ABD'nin Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenledi. 50 kişi öldü, 53 kişi yaralandı.