Anne katili kardeşlerden şaşırtıcı haber!

Geçen yıl annelerini 24 yerinden bıçaklayıp öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 19 ve 17 yaşındaki iki kız kardeş, cezaevinde eğitim hayatlarına başladı.

Anne katili kardeşlerden şaşırtıcı haber!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'de 13 Eylül 2013'te annelerini elektroşok cihazıyla bayıltıp, 24 yerinden bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 19 ve 17 yaşındaki kız kardeşler, kaldıkları cezaevinde eğitim hayatlarına başladılar. Aliağa'da kendileri ile ilgilenmediğini ve baskı uyguladığını ileri sürdükleri anneleri Gülseren Süngü'yü (39) öldüren iki kız kardeşten 19 yaşındaki Şeyda P.'nin üniversiteye, 16 yaşındaki kız kardeşi B.P.'nin lise son sınıfa kayıt yaptırdığı ortaya çıktı. İki kız kardeşin avukatı Hakan Turan, "Mahkeme iki kız kardeş için 30 yıl hapis cezası verdi. Bu cezanın fazla olduğunu düşünüyoruz. Temyiz için Yargıtay'a başvurduk. Yargıtay'ın sonucunu beklerken kız kardeşlerde eğitimlerine tekrar başladılar" dedi. Mahkemede iki kız kardeş "Bu cinayeti işlemek istemezdik, ancak annemiz bize bunu zorladı" demişti.

İki kızkardeşe verilen cezayı çok bulan Şeyda P. ve B.P.'nin avukatı Hakan Turan, temyiz için Yargıtay'a başvurdu. Toplamda verilen 30 yıllık ceza için yargıtay kararını beklerken kız kardeşlerin eğitim hayatlarına cezaevinde devam etme kararı aldıklarını belirten Avukat Hakan Turan, "Büyük kız Şeyda P. olayda önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muhasebe bölümünü kazanmıştı. Ancak okula gitmeyip kaydını dondurmuştu. Cezaevinde tekrar üniversite sınavına hazırlandı ve kazandı. Şu anda kazandığı üniversitede uzakta eğitim sistemi ile okuyor. Küçük kız B.P. ise cezaevine girdiğinde lise son sınıfta okuyordu. O da açık lisede eğitime devam etmeye başladı. İki kız kardeşin cezaevinde günleri ders çalışarak geçiyor. Bildiğim kadarı ile şu anda ikisi de derslerinde başarılı. Onlar da ben de kısa bir süre içinde Yargıtay'da kararın bozulmasını bekliyoruz" dedi.

Ceza üst sınırdan

Avukat Turan,"Mahkeme heyeti, tahrik indirimi uyguladı ancak, cezayı alt sınırdan değil üst sınırdan verdi. Abla Şeyda P. için 15 yıl, kız kardeş için 7,5 yıl ceza bekliyorduk. Oysa mahkeme heyeti cezayı üst sınırdan başlatıp ablaya 20 yıl, kız kardeşe 10 yıl hapis cezası verdi. Ayrıca, Yargıtay süreci içinde tahliye talebimizi kabul etmedi. Tüm bu gerekçeler nedeniyle kararın bozulması için Yargıtay'a başvurduk" dedi.

Bekaret kontrolü

İfadelerinde sürekli annelerini eve erkek getirdiği ve kendilerine baskı yaptığı için öldürdüklerini ileri süren kız kardeşlerden Ş.P.'ye hastane randevusu alındığı anlaşılmıştı. Kızlarının evlenmeden cinsel ilişkiye girmelerini istemeyen, bu nedenle de onlara baskı yaptığı ileri sürülen Gülseren Süngü'nün, öldürüldüğü gün için, özel bir hastaneden, büyük kızı Ş.P. adına bekaret kontrolü yaptırmak üzere randevu aldığı ortaya çıkmıştı.