Barbaros Şansal için yeni karar

Modacı Barbaros Şansal hakkında geçtiğimiz günlerde mahkeme tarafından savcılığa iade edilen iddianame bu kez mahkeme tarafından kabul edildi. Savcılık mahkemenin iade gerekçelerine iddianamede yanıt verdi.

Barbaros Şansal için yeni karar
Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre iddianamenin kabulü ile birlikte tutukluluk halinin devamına karar verilen Şansal, 16 Mart’ta hakim karşısına çıkacak.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar sebebiyle tutuklanan modacı Barbaros Şansal hakkında geçtiğimiz günlerde hazırlanan iddianame gönderildiği mahkeme tarafından “Eksik hususlar” olduğu gerekçesiyle iade edilmişti. Yeniden düzenlene ve tekrar mahkemeye gönderilen iddianame bugün kabul edildi.

Şansal hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamede, mahkemenin önceki iddianameyi iade etme gerekçesine de değinildi. Şansal’ın suçlamaya konu tweetinin paylaşıldığı yer olarak “İstanbul / Türkiye” olarak görüldüğü ancak Şansal’ın, paylaşım tarihinde Kıbrıs’ta olduğu belirtilerek, “Bu halde Kıbrıs’ta bulunan bir kişinin İstanbul gönderimli bir tweet atıp atamayacağına ilişkin araştırmanın suçun sübutuna ilişkin mutlak delil niteliğinde bulunduğu.” ifadeleri kullanıldı.

Mahkemenin bu konunun yargılamada karışıklığa sebep olacağı için iddianamenin reddine karar verdiğini belirten savcılık, iddianamede bu konuya da açıklık getirdi.

“DÜNYANIN HERHANGİ BİR YERİNİN KONUMUNU PAYLAŞABİLİR”

Twitter’da “Hesap” sekmesinden zaman diliminin ayarlanabildiğini belirten savcılık, “Güvenlik ve gizlilik ayarlarında ‘Tweetlerime konum bilgisi ekle’ seçeneğinden dünyanın herhangi bir yerinin konumu paylaşılan içeriğe kullanıcı tarafından eklenebileceği, kişi kendi konum ve paylaşımını Kıbrıs’ta gösterebileceği gibi İstanbul ilinde de gösterebileceği” yorumu yapıldı.

İddianamenin kabulü ile birlikte, “tutukluluk halinin devamına” karar verilen Barbaros Şansal 16 Mart 2017 günü hakim karşısına çıkacak.