Başörtülü ilk parti yöneticisi

AK Parti'nin Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya, başörtülü ilk parti yöneticisi oldu.

Başörtülü ilk parti yöneticisi
Sabah'ın haberine göre Türkiye'nin demokratikleşmesi çerçevesinde kamuda başörtü yasağının kaldırılmasına öncülük eden AK Parti, kabineye verdiği ilk başörtülü bakanın ardından şimdi de başörtülü bir ismi parti yöneticisi yaptı. AK Parti 5. Büyük Kongresi'nin ardından toplanan MKYK'da Merkez Yürütme Kurulu'nun yeni üyeleri belirlenirken, ilk defa başörtülü bir Genel Başkan Yardımcısı da göreve getirildi. Başörtülü ilk parti yöneticisi olan Fatma Betül Kaya, dün görevi Ekrem Erdem'den devraldı.

'GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ'

Devir teslim töreninde konuşan Kaya, Erdem'in bilgi birikiminden ve bugüne kadar yaptığı çalışmalardan istifade edeceklerini belirterek, "Her zaman desteğinizi bekliyoruz. Bizler siyasete belki erken yaşta başladık ama sizlerin tecrübeleri olmadan başarıyı ileri taşımamız zor. Tecrübelerinizle, AR-GE'yi teknolojinin de en iyi şekilde kullanılmasıyla daha ileri noktalara taşımak için elimden gelen gayretin en iyisini sarfedeceğim. Allah'ın izniyle partimizin yeniden güçlü bir şekilde iktidar olması için gece gündüz çalışacağız" dedi.

BAŞARILARLA DOLU KARİYER

Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Kaya, parlak kariyeri ile de dikkat çekiyor. Kaya, Bilkent Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği'nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu. New York Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi'nden doktora bursu kazandı, göğüs kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı. Kaya, 2009 yılında Türkiye'ye dönmesinin ardından ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanarak tıp eğitimine başladı. Kaya, siyaset yaşamında ise 2009 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi seçilerek başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı olduğu dönemde 2012 yılına kadar AK Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı. 2012 yılındaki kongreyle AK Parti İstanbul Tanıtım Medya'dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atandı.