BAYKAL KENT HUZUREVİNDE

İstanbul'a dönmeyi düşünmediğini de anlatan Baykal Kent, "Huzuru İstanbul'da arıyorsanız, İstanbul'da huzur yok. Muzur çok. Gitmem" dedi.

BAYKAL KENT HUZUREVİNDE

Bir süredir maddi sıkıntılar yaşayan ve sonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Fethiye Dörtçelik Huzurevi'ne yerleşen usta oyuncu Baykal Kent, huzuru aradığını söyledi.

Huzurevi'ne yerleşmekten gocunmadığını anlatan usta sanatçı Kent, "Kimse tarafından buraya gönderilmedim. Buraya kendi isteğimle geldim. Buradan da kısmet olursa da güzel bir yere gömülüp temiz havada yatmak istiyorum. Artık buradan sonrası güzel bir selvi gölgesi. Buraya huzuru bulmaya geldim, huzurlu ölmek istiyorum. Görmediğim yer kalmadı. En son göreceğim yer burasıymış. Bileti alıp sinemaya geldik, İkinci sıradan bir yer verdiler. Oturup bekliyoruz" diye konuştu.

Huzurevi'nde kalanlara yanlış gözle bakıldığını da belirten Kent, "Ne ya! Senin evinden daha rahat burası! Senin karının dırdırı, çocuğunun dırdırından huzurun yok. Çok elbiseler gördüm içerisinde insan yok. Çok insanlar gördüm üstünde elbise yok" şeklinde konuştu.

İstanbul'a dönmeyi düşünmediğini de anlatan Baykal Kent, "Huzuru İstanbul'da arıyorsanız, İstanbul'da huzur yok. Muzur çok. Gitmem" dedi.

50 yılını verdiği sanat yaşamında şöhretler dünyasının vefasızlıklarından da yakınan Kent, Seda Sayan'ın desteği sayesinde emekli olabildiğini açıkladı. 25 yıl aynı sahneyi paylaştığı Ferhan Şensoy'la yollarını da ayıran Kent, "Ferhan ters bir adam. Ama ben de ona karşı büyük hatalar yaptım" şeklinde konuştu.

Yaşamının geri kalanını geçireceği huzurevinde bir yandan dinlenirken, diğer yandan da yeni projeler üretmek isteyen usta tiyarocu, çocuk oyunları ve senaryolar yazmayı planladığını ifade etti.

Ölene kadar oyunculuğa devam etmek isteyen Kent, yeni tekliflere de açık olduğunu belirtti.

İzlemek için haberin videosuna tıklayınız...