Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemi çözüldü!

Bilim insanları, uçakların ve gemilerin kaybolduğu yer olarak bilinen Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemini çözdü.

Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemi çözüldü!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre bu zamana kadar bölgede yaklaşık bin kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden bilim insanları, kazaların saatte 270 kilometre hızında esen kuvvetli rüzgarlardan ve dev dalgalardan kaynaklandığını ortaya çıkardı.

Atlantik Okyanusunda çok sayıda uçak ve geminin kaybolduğu bölge olarak bilinen Bermuda Şeytan Üçgeni, bu zamana kadar pek çok insanı korkutmuştur. Bölgenin sınırlarının ABD’deki Miami ve Porto Riko’daki San Juan olduğu kabul ediliyor ve buradan geçen çok sayıda uçak ve geminin kaybolduğu, yaklaşık bin kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Geçmişte bölgede manyetik bir çekim gücü olduğu iddia edilmiş, ilerleyen zamanlarda ise okyanus akıntılarının neden olduğu doğa olayları olarak kayıtlara geçmişti.

Yaklaşık 500 bin kilometrekare olduğu ifade edilen Bermuda Şeytan Üçgeni’yle alakalı Avustralyalı bilim insanı Dr. Karl Kruszelnicki’den önemli açıklamalar geldi. Kruszelnicki, bölgede bir gizem olmadığını, uçak ve gemi kazalarının insan hatasından kaynaklandığını aktardı:

“ABD sahil güvenlik verilerine göre bölgede kaybolan uçak ve gemi sayısı, dünyanın herhangi bir bölgesiyle aynı ortalamaya sahip. Fakat Bermuda Şeytan Üçgeni, ABD’ye yakın ekvator bölgesinde olduğu için haliyle çok fazla trafik var. Bu da kayıp gemi ve uçak sayısını fazla gösteriyor.”

Dr. Kruszelnicki’den farklı olarak Colorado Eyalet Üniversitesi meteoroloğu Dr. Steve Miller, bölgedeki bulut oluşumuna dikkat çekiyor. Dr. Miller’a göre bölgedeki altıgen bulutlar, saatte 270 kilometre hızında rüzgar bombalarına neden oluyor. Bu da uçakların düşmesine ve gemilerin alabora olmasına neden oluyor.

Dr. Miller ve ekibi yaptığı ölçümlerde Bermuda Şeytan Üçgeni’nde saatte 273 kilometre hızında rüzgar tespit etti. Bu rüzgarlar yaklaşık 14 metre boyunda dev dalgalara neden olabiliyor.

Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemi çözüldü!