Birlikte güzelleşin

Annelik, bir kadının yaşamındaki en büyülü ve en neşeli dönemidir. Bir anne olduğunuzda öncelikleriniz değişir.

Birlikte güzelleşin
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Çoğu annenin istediği şey bebeklerinin cildinin kusursuz olmasıdır. Peki bebeğinizin cildine neler yapabilirsiniz? Yapmanız gereken tek şey, bebeğinizin hassas cildinin sağlıklı ve parlak olmasını sağlamaktır.

SICAK YAĞ MASAJI

Bebeğinize sıcak yağla masaj yapmak çoğu annenin bildiği bir şeydir; çünkü bebek cildinin her gün böyle şımartılmaya ihtiyacı vardır. Bebeğinize yapacağınız sıcak bir yağ masajı onun hassas cildine ekstra bir nemlendirme katar ve cildine düzgün bir şekilde bakım yapar. Düzenli yapılan sıcak yağ masajıyla bebeğinizin cildi parlayacak ve hafif pembemsi bir renk alacaktır.

BANYO SICAKLIĞI

Tıpkı yetişkinler gibi cildin aşırı sıcak ya da aşırı soğuk suya maruz kalınmadığı gibi bebeğimizin cildi de çok önemidir. Kuruluk bebeğinizin cildinde matlaşmaya ve pul pul dökülmeye neden olabilir. Bu nedenle küçük meleğinizi ılık suyla şımartın.

BEBEĞİNİZE ÖZEL VÜCUT BAKIMI

Bebek cildi yetişkinlerin cildinden on kat daha duyarlıdır. Haftada bir kez bebeğinize yapacağınız vücut bakımıyla zengin bir parlaklık elde edebilirsiniz ve cildi nemlendirmenin en sağlıklı yolunu keşfetmiş olursunuz. Bebeğinizin derisine sabun kullanmayın. Süt ya da gülsuyu kullanın.

GÜNEŞTEN KORUMA

Küçük çocukları uzun süre güneşte bırakmak, ciltlerinde çeşitli hasara yol açabilir. Mutlaka güneşe çıkmadan önce onlara güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmeyelim.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım