Borçluya indirim fırsatı!...

Yeni yapılandırmada internetten başvuru bugün başladı. Maliye, sağlanan avantajı örneklerle açıkladı. 844 liradan bin 435 liraya çıkan trafik cezası, 870 liraya inecek.

Borçluya indirim fırsatı!...
Takvim'de yer alan habere göre vergi, prim, trafik cezası gibi borçları olanlar dikkat! 31 Mart 2017'ye kadar kesinleşmiş borçlarınızı yapılandırarak kolayca kapatabilirsiniz. Başvurular başladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi ve trafik cezası için bugünden itibaren internetten de başvuru almaya başlıyor. Maliye Bakanlığı yapılandırmayla sağlanan avantajları, yayımladığı tebliğde örneklerle açıkladı. Buna göre; 13 Nisan 2016'da 844 lira olarak kesilen ve bugün bin 435 liraya çıkan trafik para cezası yapılandırılırsa, 590.80 liralık faiz silinecek. Bunun yerine 53 liralık Yİ-ÜFE tutarı eklenecek. Peşin ödemeyi tercih eden Yİ-ÜFE tutarının da yarısını ödeyecek. 870,5 lira ödenerek borç kapatılacak. Taksitli ödeme seçilirse, ana para ve Yİ-ÜFE'den oluşan borca seçilen taksite göre katsayılar ilave edilecek. Faturasız ürün satanlara kesilen ceza da kapsamda. Fatura vermediği için 210 lira ceza kesilip Şubat'ta tebliği alan esnaf, yapılandırmadan yararlanırsa, cezasında yüzde 50 indirim yapılacak. Bu kişi 105 lira ödeyerek borçtan kurtulacak.

23 MİLYAR KASADA

Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçtiğimiz yıl çıkartılan 6736 sayılı Yeniden Yapılandırma Kanunu kapsamında Maliye Bakanlığı, SGK ve gümrük idarelerinin yaptığı toplam tahsilatın 22.7 milyar lirayı bulduğunu belirterek, "Mahsuplardan gelen tahsilatlarla birlikte 23 milyar lirayı aşan bir rakama ulaştığımız görülüyor" dedi. Bakanlık olarak Mayıs'ta 2 milyar 573 milyon lira tahsilat yaptıklarını bildiren Ağbal, "Bunun yaklaşık 1 milyar lirası 31 Mayıs günü yapıldı" diye konuştu.

Ağbal, bekledikleri tahsilattan daha fazla tutar elde ettiklerini dile getirdi.