Bu sevginin benzeri dünyada yok

Türkiye, Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 78'nci yılında özlemle anıyor. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla hayat yine durdu...

Bu sevginin benzeri dünyada yok
Hürriyet'te yer alan habere göre otoyollarda duran özel araçlardan, servislerden, otobüslerden inen vatandaşlar saygı duruşuna geçti.

Okullardan tarlalara ülkenin dört bir yanında 7'den 70'e insanlar işlerine ara verip, hiç unutmadıkları Ata'yı bir kez daha özlemle andı.

'Yeni Türkiye kavramını ilk kez Gazi zikretti'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni Türkiye kavramının ilk kez Gazi Mustafa Kemal tarafından Nutuk’ta defalarca zikredildiğini burada söylemek isterim. Bu kavram üzerinden bizi yıpratmak isteyenlerin aslında cumhuriyet ruhuna ne kadar uzak olduğunu bilmeniz gerekir" dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

"Vefatının 78. yıl dönümünde kurtuluş savaşımızın başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i hayırla yad ediyorum.

Milletimiz nezdine Çanakkale Savaşı ile, Kurtuluş Savaşı ile, Doğu ve Güneydoğuda yıllardır yürüttüğümüz mücadeleyle 15 Temmuz darbe girişiminin hiçbir farkı yoktur.

Bunların hepsi milletimizin yedi düvele karşı verdiği istiklal ve istikbal mücadelesidir. Bizim kültürümüzde sömürgecilik anlayışı yoktur.

'780 BİN KİLOMETREYE SIĞAMAYIZ'

Bugün gidin Suriye’ye, Irak’a, Kuzey Afrika’ya, Balkanlar'daki herhangi bir yere. Orada Türkiye ile ilgili kanaatlerde sorun, hiçbir yerde sömürge, zulüm, katliam gibi ifadeler duyamazsınız. Bunların yerine “Vefalı Türk geldi” ifadesini işitirsiniz.

Hani diyorum ya dünya beşten büyüktür. Türkiye, Türkiye’den büyüktür. Bunu böyle bilelim. Biz 780 bin kilometrekareye sığamayız. Bizim fiziki sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız başkadır.

'GAZİ MUSTAFA KEMAL NEVZUHUR BİR DEVLET ADAMI DEĞİLDİR'

Türkiye Cumhuriyeti gökten zembille inmiş bir ülke değildir. Gazi Mustafa Kemal de nevzuhur bir devlet adamı değildir. Anadolu Selçuklu’nun bıraktığı yerden bayrağı nasıl Osmanlı aldıysa, Osmanlı'nın bıraktığı yerden de Türkiye Cumhuriyeti almıştır.

Gazi Mustafa Kemal aslında bir Osmanlı zabitidir. Anadolu’ya da resmi bir görev için geçmiştir. Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşımıza yüklediği anlam çok önemlidir.

'YENİ TÜRKİYE KAVRAMINI İLK KEZ GAZİ ZİKRETTİ'

Yeni Türkiye kavramının ilk kez Gazi Mustafa Kemal tarafından Nutuk’ta defalarca zikredildiğini burada söylemek isterim. Bu kavram üzerinden bizi yıpratmak isteyenlerin aslında cumhuriyet ruhuna ne kadar uzak olduğunu bilmeniz gerekir.

Gazi Mustafa Kemal’in en çok hayran olduğu devlet yöneticileri arasında Fatih Sultan Mehmet’in olduğunu bilmediklerini söylemek isterim. Fatih gibi Gazi de milletine sonsuz bir güven besliyordu. Herkes umutsuzluğa kapılırken o geldikleri gibi gidecekler diyecek gücü milletine olan sarsılmaz inancından alıyordu."