Bursa yangınında rant iddiası!..

Bursa’nın ormanlarını kül eden yangının ardından rant iddiaları ortaya atıldı. CHP’li Vekil Sena Kaleli, yangının 5 ayrı noktadan çıktığını söyledi.

Bursa yangınında rant iddiası!..
Bugün'den Cihan Acar'ın haberine göre Mudanya ilçesinde önceki gün çıkan yangında 50 hektarlık ormanlık alan küle döndü. Yangının ardından Bursa’da da ‘rant’ tartışmaları başladı. CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Sena Kaleli Bugün'e açıklamalarda bulundu.

UÇAKLAR GERİ VERİLDİ

Bursa Belediyesi’nin ihmalkâr davrandığını söyleyen Sena Kaleli “Daha önce belediye havadan müdahale için uçak kiralamıştı. Ama yangın olmaz diye bu uçakları geri çekti. Mudanya'daki yangına çok uzun bir süre havadan müdahale edilemedi” dedi.

DENİZ MANZARALI ARAZİLER

Yangının çıkmasında kasıt ihtimalinin olduğunu söyleyen Kaleli, “Yangının piknik alanında 5 ayrı yerden çıktığı söyleniyor. Bu da kasıt iddialarını güçlendiriyor. Umuyoruz böyle bir kasıt yoktur” diye konuştu. CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız ise bölgenin deniz manzaralı ve ranta uygun yerler olduğunu belirtti.

"50 BİN KONUT YAPILACAK"

Bölgede yaşayan köylüler de rant iddialarında bulundu. Köylülerden Turgut Sağnıç, “Sabotaj olduğu söyleniyor. Kimileri de Mudanya sırtlarından aşağıya kadar 50 bin konutluk bir hazine arazisinin imara açılacağını söylüyor” ifadelerini kullandı.