Çatlaklarla mücadele stratejileri

Vücudun hormonal değişiklikleri hayatın belirli dönemlerindedir. Ergenlik döneminde, gebelik sırasında, menopoz başladığında vücut hormon dengesindeki değişiklikler olur...

Çatlaklarla mücadele stratejileri

Ne olursa olsun cildinizi yumuşak halde tutmaya çalışmalısınız. Özellikle hamilelik sırasında kısa zamanda alınan kilolar, bu ne yazıkki pek de engellenebilir bir durum değil. Cilt çatlaklarının sebebi elbetteki sadece bu kadarla kalmıyor, pek çok yanlış ve hatalar istenmeyen çatlak görünümüne yardımcı olan faktörler içeriyor.

Öncelikle bu durum kabullenilmeli

Merak etmeyin; Herkes, hatta ünlüler de onlara sahipler.Asılsoru şu Photoshop gibi onları ortadan kaldırabileceğiniz sihirli bir krem varmı? Ek olarak cilt çatlama işaretleri verdiği zaman, yani cildinin gerilmeye başladığı zamanlarda dikkat edilmeli mi yoksa unutulmalı mı?

Çatlaklar neden olur?

Vücudun hormonal değişiklikleri hayatın belirli dönemlerindedir. Ergenlik döneminde, gebelik sırasında, menopoz başladığında vücut hormon dengesindeki değişiklikler olur. Spor yapılırken sert egzersizler yapmak yüksek ağırlıkla çalışmak kasların ani büyümesi sigara ve alkol alışkanlıkları ve ani yaşam tarzını değiştirmek bu sayılanlar kadın olsun erkek olsun cilt çatlaklarına sebep olmaktadır.

Cilt elastik bir organdır. Elastikiyeti belli kurallar içerisinde olduğunda tepkisini doğal olarak vermektedir. Genişler ve tekrar kendini toparlar. Hormonsal değişiklikler kişinin cilt ve vücut yapısını belirlemektedir. Ciltinceldiğinde de elastikiyetini kaybetmektedir, kuruduğunda da. Koyu ten rengine sahip insanlar bu anlamda daha şanslıdırlar. Genetik olarak geçen bu özelliği sağlıklı bir hayat yaşayarak gizleyebilirsiniz. özellikle hormonal ilaçlardan uzak durulmalıdır.

Çatlaklarla savaşmanın birçok yöntemi var kırışıklık ve leke açıcı kremlerin yanı sıra çatlak oluşumunu engelleyebilen ürün serileri kullanılması bu derde deva olmaktadır, tabiki Histomerik (bitki kök hücresi kullanılarak üretilmiş kremler) ürünlerden bahsediyorum.

Cerrahi müdahale en pahalı ve tehlikeli seçenektir her ameliyatta olduğu gibi ölüm riski her zaman vardır. En son çare olmalıdır. Karın germe operasyonlarında plastik cerrahlar bir kerede tüm çatlakları kaldırabiliyorlar bu gerçeği de görmemezlikten gelmemeliyiz. Anti-Çatlak Programı uygulamak isteyenlere önerim öncelikle hafif fitnes ve günde 45 dakikalık yürüyüşler

Güzel yaşamak sanattır...

Şevval ÖZÇELİK /  www.sevvalozcelik.com 

Konular Kadın / Bakım