Çetin Emeç, mezarı başında anıldı

UĞRADIĞI silahlı saldırı sonucu 7 Mart 1990 tarihinde öldürülen Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni, Yönetim Kurulu Üyesi ve Yazarı Çetin Emeç ile şoförü Sinan Ercan, mezarları başında ailesi ve meslektaşlarının katıldığı törenle anıldı.

Çetin Emeç, mezarı başında anıldı

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, “Rahmetli ustamız Çetin Bey, özgür medyanın temelini kuran, atan, büyüten neslin son ve en genç örneğiydi, temsilcisiydi” dedi.

Emeç’in 12 yaşındaki torunu Selin Birol da hiç görmediği dedesi için günlüğüne yazdığı yazıyı okudu.

Çetin Emeç’in Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki sarı kırmızı çiçeklerle süslenmiş kabri başında saat 10.00’da düzenlenen törene, eşi Bilge Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, oğlu Mehmet Emeç, damadı Özalp Birol, torunu Selin Birol, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Hürriyet eski Yurtdışı Yayınlar Müdürü Ertuğ Karakullukçu, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Erinç, aile yakınları ve meslektaşları katıldı.

Törende konuşan Enis Berberoğlu, şunları söyledi: “24 yıl önce Ankara’da muhabirken acı haberi aldık. Genel Yayın Müdürümüzü kaybettik. 24 yıl geçti. Baktığınızda Türkiye, özgür medyaya ne kadar ihtiyaç duyduğunu işte böyle vesilelerle hatırlıyor. En azından bendeniz öyle hatırlıyorum. Çünkü kolay değil özgür medya olmak. İyi ki gazete var demek, iyi ki haberciler var demek kolay değil. O bize bugün özgür medyayı emanet etti diyeceğim ama onun ötesinde aynı zamanda teminatımız haline geldi. Çünkü belki hiç olmadık ölçüde onun mezarının başında duygulanmam onun kurduğu o özgür medyayı savunmak için ödenen bedelden geri adım atamayacağımı bana bir kere daha hatırlattı. Çetin Bey burada yatarken, biz bugün yaptığımız işi başka türlü yapamayız. Çetin Bey burada yatarken, biz, insanlara, halka, okura yalan söyleyemeyiz, başka hikâyeler anlatamayız. O hem kurucumuzdu, hem de teminatımız haline geldi. Bu hikâye 24 yıllık olduğu için ve Türkiye de çok genç bir nüfusa sahip olduğu için her sene buraya gelenlere bir görev olduğunu hatırlatmak istiyorum. Çünkü bu hikâye, gençlere anlatılmalı.”

Sinan Ercan da Karacaahmet Mezarlığı’nda kabri başında anıldı. Törene eşi Ayşe Ercan, oğlu Müfit Ercan, Hürriyet Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ve yakınları katıldı.

AZİZ ÖZEN / HÜRRİYET İNTERNET SİTESİ