CHP MYK olağanüstü toplandı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), önceki gece Gaziantep’te bir düğünde meydana gelen ve 51 kişinin hayatını kaybettiği katliam gündemiyle toplandı.

CHP MYK olağanüstü toplandı
Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre CHP lideri Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat sürdüğü öğrenilen toplantıda Gaziantep saldırısının enine boyuna değerlendirildiği, Gaziantep’te bulunan parti heyetinden gelen bilgilerin de aktarıldığı belirtildi. Alınan bilgiye göre, terör eylemlerinin asla kabul edilemez olduğuna vurgu yapılan toplantıda, teröre karşı birlik ve beraberliğin sonuna kadar savunulması gerektiğinin altı çizildi.

Bir taraftan terör örgütü PKK’nın diğer taraftan ise DAEŞ’in hedefinde olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi halkının, CHP’ye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu belirtilen toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun gelecek günlerde bölgeye ziyaret gerçekleştirmesi değerlendirildi.

Zirve konuşuldu

Kılıçdaroğlu “İstihbarat zafiyeti ve Suriye konusunda endişelerimizi, kaygılarımızı iletmiştik, bizi dikkate almadılar. Suriye’de iç savaş bir an önce sonlandırılmalı ve bölge güvenli hale getirilmeli” ifadesini kullandı. Alınan bilgilere göre Başbakan Binali Yıldırım ile bugün yapacağı görüşmeye ilişkin de görüş alışverişinde bulunan Kılıçdaroğlu, “Çankaya Köşkü’nde üçlü bir toplantı gerçekleşecekti. Artık toplantının ana gündemi, Gaziantep saldırısı ve istihbarat zafiyeti olmuştur” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun, bugünkü toplantıda OHAL süresinde çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ve Ak Parti iktidarındaki bütün kusurlu olayların FETÖ ile irtibatlandırılmaya çalışılmasının yanlışlığını anlatacağını ilettiği belirtildi.