Cildinizi bu maskelerle canlandırın!

Bakımlı olmak için çok para harcamanıza gerek yok. Daha önce hiç duymadığınız cilt bakım önerileri...

Cildinizi bu maskelerle canlandırın!
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Daha önce hiç duymadığınız cilt bakım önerileri... Bakımlı olmak için çok para harcamanıza gerek yok. İşte sizlere evde kolaylıkla yapabileceğiniz cilt maskeleri...

YEŞiL ÇAY MASKESİ (CİLT TONUNU DÜZENLER)

-1 fincan yeşil çay suyu -(soğutulur)-

-1/2 kaşık bal -2 kaşık pirinç unu


Yapılışı: Yeşil çayın içindeki antioksidanlar, cildimizdeki serbest radikallerin ve toksinlerin atılmasını sağlar. Bal eklemek yüzümüzün bakterilerden korunmasına ve nemlenmesine yardımcı olur. Pirinç unu ise mükemmel bir kese yapar. Bu üç malzemeyi güzelce karıştırıp, 20 dakika ciltte bekletiyoruz. Maskeyi cildimizden soğuk suyla durulamadan önce dairesel hareketlerle masaj yaparak çıkartıyoruz.

TUZLU SU

Şişliği azaltmaya ve yüzünüzün daha canlı gözükmesine yardımcı olur. Suya tuz ekleyin ve havlunuzu bu suyun içine batırın, çıkarın. 10 dakika boyunca yüzünüzün her bölgesine uygulayın.

ZEYTİNYAĞI

Daha parlak ve canlı bir cilt için zeytinyağı kullanın. Yağlı ciltler dikkatli kullanmalılar. Zeytinyağı ve toz şekerle cildinizdeki ölü hücrelerden kurtulup daha sağlıklı bir cilt elde etmiş olursunuz.

SÜT, LİMON SUYU VE BAL

- 1 tatlı kaşığı süt

- 1 tatlı kaşığı limon suyu

- 1 tatlı kaşığı bal


Yapılışı: Süt doğal yağlar ve minerallere sahiptir. Aynı zamanda kalsiyum, magnezyum ve cildi sıkılaştıran ve besleyen diğer proteinleride içerir. Bu üç malzemeyi iyice karıştırıp ciltte en az 20 dakika beklettikten sonra soğuk suyla durulamalıyız.

DOLGUN DUDAKLARA SAHİP OLABİLİRSİNİZ

Bunun için ilk olarak dudaklarınıza vazelin sürüp, üzerine tarçın sürmelisiniz. Dudaklarınızda karıncalanma başlayana kadar beklemeli, ardından bir kat daha vazelin uygulamalısınız.

KIRIŞIKLIK ÖNLEYİCİ HAVUÇ MASKESİ

Havuç, rendenin ince tarafıyla rendelenir. İçine 1 tatlı kaşığı yoğurt ilave edilir. 15 dakika yüzde bekletilir ve ilik suyla yüzden alınır.

CİLDİ SIKILAŞTIRAN YUMURTA MASKESİ

- 1 yumurta sarısı

- 1/2 kahve kaşığı bal

- Birkaç damla zeytinyağı ya da badem yağı.


Yapılışı: Hepsi karıştırılır. 15-20 dakika yüzde bekletilir ve ılık suyla çıkarılır.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım