Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Avrupa'nın gücü yetmez"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30'uncu Muhtarlar Toplantısında konuşma yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Avrupa'nın gücü yetmez"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30'uncu Muhtarlar Toplantısında konuşma yapıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Geçtiğimiz günlerde bir parti milleti çıkmış. Neymiş, millet kendilerine destek vermiyormuş. Bugüne kadar milletin hayrına tek bir icraatı, hadi ondan vazgeçtim ağzından tek bir hayır söz çıkmayanlara milletimiz niye destek versin.

Türkiye'yi Batılı bir ülke olarak tanımlarsanız, eksik ifade etmiş olursunuz. Doğulu olarak tanımlarsanız yine doğru söylersiniz ama eksik ifade etmiş olursunuz.

Türkiye aynı zamanda bir Avrupa ülkesidir. 650 yılı aşkın süredir kesintisiz şekilde Avrupa'da medeniyetimizle varız, var olmaya devam edeceğiz. Biz Avrupa'da misafir değil, ev sahibiyiz. Bizi Avrupa'dan dışlamaya Avrupa Birliği ülkelerinin gücü yetmez. Biz, rahmetli Cemil Meriç'in muradını paylaşıyoruz. Ne diyor Meriç: Türkiye'nin 'kendi' kalması insanlığın bütün keşiflerinden faydalanarak, ihtişamlı mazisine layık bir istikbal inşa etmesi başlıca muradımdır. Mesele budur.

Bize ne verirseniz, bizden onu alırsınız. Bizim Avrupa Birliği'nin peşinden koşacak sabrımız ve takatımız kalmadı. Üzerimizde arım asırdır süren oyalamacanın yorgunluğu var. Türkiye'ye uygulanan çifte standardın yarın üye devletlerden birine uygulanmayacağının garantisi yok.
Batı ile olan ilişkilerimizi Doğu'ya, Doğu ile olan ilişkilerimizi Batı'ya alternatif görmüyoruz. Ortadoğu, Kuzey Afriak her şeyiyle bizim bir parçamız.

15 Temmuz hem bir darbe girişimi, hem işgal teşebbüsü hem de terör saldırısıdır. Bu örgütün üst düzey yöneticilerinin çoğu yurt dışına kaçtı. Niye kaçtınız? Demek ki suçlular. Bunu bildikleri için kaçtılar. Sığındıkları ülkelere, oralarda gördükleri hüsn-ü kabule baktığımızda durumu daha iyi anlıyoruz. O ülkelerin hepsi de suç ortağıdır. Hukukta buna yardım-yataklık denir.

Müttefik dediğimiz ülkeler tercihlerini Türkiye'den yana değil terör örgütlerinden yana kullanıyorlar.
Türkiye tek başına da kalsa terör örgütleriyle mücadelesini sürdürecek. Artık Haçlı zihniyeti tarih oldu. Bunu geri getirmeye mi çalışıyorsunuz?"