Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomi bizim işimiz"

Rakiplerinin söylemlerini eleştiren Erdoğan, “Bak çıkmış birisi, ‘Biz yatırımları durduracağız. Senin bütçen boş’ diyor. Sen anlamazsın ki bu işten. Ekonomi bizim işimiz. Yıkım ittifakının bizi engellemesine, projelerimizi sabote etmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ekonomi bizim işimiz"
Milliyet'in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çıkmış birileri yok kurmuş, şuymuş, buymuş... Geçin o işleri. Kurla, murla bizi vuramazsınız, bu manipülasyonlarla bizi vuramazsınız... Ekonomi bizim işimiz... Ya evlatlarımıza çok daha müreffeh bir ülke bırakacağız ya da IMF kapılarında para dilenen eski Türkiye’ye döneceğiz. Biliyorum, siz buna müsaade etmezsiniz. Kasası boş Merkez Bankası istemezsiniz” sözleriyle meydan okudu.

Erdoğan dün önce Isparta’da ardından Balıkesir’de halka hitap etti. Mitingin alanına Atatürk, Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın büyük boy posterleri asıldı. Miting alanındaki vatandaşlar, gül suyu sıkılarak serinletildi.

‘İlk günkü heyecan’

Erdoğan konuşmasına, “Yiğidi gül ağlatır, gam öldürür” şiirinin dizelerini okuyarak başladı. Miting alanındaki kalabalık için Ispartalılara teşekkür eden Erdoğan, meydanda hükümetine ve geleceğine sahip çıkan, 24 Haziran’da “Vakit Türkiye vakti” diye haykıran bir Isparta gördüğünü belirtti. 24 Haziran akşamı Türkiye’nin önünde açılan yeni ufukları beraber kutlayacaklarını söyleyen Erdoğan, “16 yıl önce iktidara gelirken nasıl heyecanlıysak bugün de inanın bu meydanda ilk günkü gibi heyecanlıyız” dedi.

‘Üzerine gideriz’

Erdoğan, ulaşımda, yatırımlarda, ekonomide, savunma sanayiinde, sağlıkta Cumhuriyet tarihinin en büyük hamlelerinin gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Bölücü örgütünden FETÖ’süne, içeriden ve dışarıdan gelen onca saldırıya rağmen birlik, beraberlik, kardeşlikten asla taviz vermedik. Türkiye bu başarılarıyla dosta güven aşılarken elbette hasımlarının yüreklerine korku saldı. Afrin’de şu an itibarıyla teröristlerden 4 bin 480’ini etkisiz hale getirdik. Güvenlik güçlerimiz Mehmet’imizin kanını yerde bırakmadı. Kuzey Irak’ta PKK’lı 419 teröristi etkisiz hale getirdik. Yurt içinde 405 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu ülkenin refahını, huzurunu, güvenliğini kimse Allah’ın izniyle bozamayacak. Ama dirayeti olan bir iktidar olursa. Çıraklarla bu iş olmaz. Bu iş yürek işi, bu iş kürekle olmaz. Bunlar ne diyorlardı? ‘Afrin’de ne işiniz var.’ diyorlardı. Biz ne dedik? Bizim ülkemizin sınırlarını taciz edenlere biz asla dur durak bilmeyiz, üzerine gideriz.”

‘Kurla vuramazsınız’


Dünyada, fakir, garip gureba ülkelere elini uzatan birinci ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Amerika birinci gözüküyor ama gayrisafi milli hasılaya göre bir numara Türkiye. Hamdolsun, verdikçe zenginleşiyoruz” ifadesini kullandı. Erdoğan, Türkiye’nin şu anda büyümede yüzde 7.4 ile dünyada bir numara olduğunu belirterek, “Çıkmış birileri yok kurmuş, şuymuş, buymuş... Geçin o işleri. Kurla, murla bizi vuramazsınız, bu manipülasyonlarla bizi vuramazsınız. Bak çıkmış birisi de diyor ki, ‘Biz Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız, öbürü, ‘Biz yatırımları durduracağız. Senin bütçen boş’ diyor. Sen anlamazsın ki bu işten. Ekonomi bizim işimiz” diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin geride kalan 16 yılda tam 12 seçim yaşadığını anımsatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İnşallah 24 Haziran ile ülkemizi 2023 hedeflerine kavuşturacak, 2053 ve 2071 vizyonuna taşıyacak yeni bir kulvara giriyoruz. 24 Haziran seçimleri ülke tarihimizin en önemli seçimidir. Ya 16 yıllık kazanımlarımızı çok daha yukarılara taşıyacağız ya da yıkım ittifakının bunları heba etmesine fırsat vereceğiz. Ya evlatlarımıza çok daha müreffeh bir ülke bırakacağız ya da IMF kapılarında para dilenen eski Türkiye’ye döneceğiz. Biliyorum, siz buna müsaade etmezsiniz. Kasası boş Merkez Bankası istemezsiniz.”

Göreve geldiklerinden bu yana yatırımları çeşitlendirerek hayata geçirdiklerini, 25 havalimanı varken, buna 29 tane daha eklediklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

‘Senin ne haddine’

“Bunlara kalsa bunlar havalimanı falan yapmazdı. Geldiğimizde doğru dürüst bölünmüş yol yoktu, bu yolları yaptık. Bütün bunlarla beraber duracak mıyız? Bunlar ne derse desin yatırımlarımıza devam edeceğiz. Diyor ki, ‘Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yapmış, ben de gelirim dördüncüyü yaparım.’ Senin ne haddine. Bir taraftan ‘Şunu yaptırmam, bunu yaptırmam’ diyeceksin, bir taraftan ‘Ben de dördüncüyü yaptırırım.’ diyor. Neyle, nasıl yaptıracaksın? ‘Milli bütçede paran yok’ diyorsun. Biz her şeyin bütçedeki parayla yapılmayacağını bilen bir iktidarız ve bunu da gerçekleştirdik, dünyaya da bunun örneği olduk. Biz geldiğimizde G-20’de miydik? Şu anda Türkiye G-20’de ve orada bunlar tartışılıyor, konuşuluyor. Bunları dünyaya anlatıyoruz. Ama bunların işi değil bu. Bu iş vergi memuruyla olmaz, ekonomiyi yönetecek, sevki idare kabiliyeti olanlarla olur. Afrika’dan Suriye’ye, Balkanlardan Orta Asya’ya yüz milyonlarca kardeşimiz ülkemizin başarılarını, projelerini, yatırımlarını kendi başarıları olarak değerlendiriyor.”

'YIKIM İTTİFAKI'

Erdoğan, muhalefet cephesinde farklı yellerin estiğini, ülke yönetimine talip olanların Türkiye’nin yatırımlarını önemsiz göstermek için çabaladığını belirtti. Seçim vaadi olarak çok daha iyisini yapmak yerine yapılanları yıkmaktan, engellemekten, kapatmaktan bahsedildiğine dikkati çeken Erdoğan, “Zaten hayatınız boyunca böyle geldiniz. Millete ufuk çizmek yerine Türkiye’nin ufkunu açan projeleri durdurmaktan söz ediyorlar. Ülkemize vizyon kazandırmak yerine tüm dünyada ses getiren projelere dil uzatıyorlar” diye konuştu.

“Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmazmış” sözünü hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Bunların da bu ülkede bir dikili ağaçları dahi olmadığı için yıkmayı, durdurmayı, siyaset yapmak zannediyorlar. Böyle köhne bir siyaset anlayışı olabilir mi? Dünyanın hangi ülkesinde hızlı trene karşı çıkan bir muhalefet var? Kafayı Türkiye’nin prestij projelerine takan bir muhalefete bu ülke emanet edilir mi? Seçim vaadi olarak yenilerini yapmak yerine durdurmaktan, yıkmaktan, atmaktan bahseden bir muhalefete Türkiye’nin direksiyonu teslim edilir mi? Daha şimdiden FETÖ’yü iade etmemek için ipe un serenlerin avukatlığına soyunan birisinden FETÖ ile mücadele etmesi beklenir mi?”

‘Efendi değiliz’


Ak Parti’nin hizmet, proje, yatırım, eser siyaseti yaptığını dile getiren Erdoğan, millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldiklerini, 16 senedir de bunu yaptıklarını söyledi. Türkiye’yi asırlardır hayalini kurduğu hedeflere kavuşturmaya yönelik siyaset yaptıklarını ifade eden Erdoğan, platforma gelen küçük bir kızı sevdi, ona oyuncak hediye etti. Erdoğan, yıkmaktan değil yeni eserler kazandırmaktan, el birliği içinde Türkiye’yi şaha kaldırmaktan bahsettiklerini belirterek, Ziya Paşa’nın “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde” ifadelerini hatırlattı.

Erdoğan, Türkiye’nin sağlıktaki en önemli projelerinden biri olarak nitelendirdiği şehir hastanelerinden birinin 14 ay önce Isparta’da açıldığını anımsatarak, “Bunlara fırsat kalsa şehir hastanelerini yıkarlar. Böyle bir şey yapmaya kalksalar siz ne yaparsınız? Bunlara haddini bildirirsiniz değil mi? Yıkım ittifakının bizi engellemesine, projelerimizi sabote etmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi.

‘Baba-oğul gibi zıtlaştılar’

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, baba-oğul gibi zıtlaştıklarını belirten Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bir ara ne diyordu, o zaman adaydı, daha seçilmemişti, ‘Bir girdin kaybettin, iki girdin kaybettin, üç girdin kaybettin, dört, beş girdin kaybettin.’ Öyle mi, ama şimdi enteresan, tamam o güzel de şimdi ne diyor böyle bir görevlendirme yaparken, ‘Gel bakalım Muharrem’ diyor. Bakın ne hale geldiler. İşte 24 Haziran bunlara haddini bildirme günü olacaktır.”

“Telefonda kulağına fısıldanan her şeyi doğru sanan birine dış politika emanet edilir mi?” diye soran Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu ülkede sağlık hizmetinin doğum öncesinden ölüme kadar zaten ücretsiz olduğundan dahi habersiz birine sağlık teslim edilir mi? Bunları biz zaten ücretsiz yaptırıyoruz. Elbette edilmez. Hedefi, vizyonu, iddiası olmayanlara hiçbir şey emanet edilmez. Kargadan başka kuş, yıkmaktan başka bir iş bilmeyen muhalefete bu ülkenin yönetimi asla verilmez.”

Ispartalıların “Çalı çırpıyla ev yapılmaz” sözünü anımsatan Erdoğan, “Bu çapsız muhalefet anlayışıyla da büyük ve güçlü Türkiye inşa edilmez” dedi.