Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Sultan 2. Abdülhamit tarafından 1885'te mimar Nikolaidis Jelpuylo'ya yaptırılan Yıldız Hamidiye Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Takvim'de yer alan habere göre Erdoğan'ın konuşmasının satır başları camimizin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Camilerimiz ve mescidlerimiz buralarda okunan ezanlar, namazlar, irad edilen vaazlar, hıfz edilen Kuran-ı Kerim'ler sebebiyle İslam'ın alameti farikasıdır. Bu cami İstanbul için müstesna bir eserdir

'MÜCADELEMİZİ CANIMIZ PAHASINA SÜRDÜRMEYE KARARLIYIZ'

Ülkemize saldıranlar ilk mabetlerimizi hedef alıyorlar. İstanbul'da 15 Temmuz gecesi sela okunan pek çok cami darbeciler tarafından kurşunlandı. İzmir'de müezzinimiz tartaklandı. Ezanları susturmadan ülkemizi işgal edemeyeceklerini bilenler özellikle bu mekanları hedef alıyorlar. Kimsenin gücü yetmeyecek.Mücadelemizi canımız pahasına sürdürmeye kararlıyız.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yoğun ilgi gösterdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılışı gerçekleşecek olan Yıldız Hamidiye Camii'ne geldi. Burada cuma namazını kılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar eşlik ediyor.

Yıldız Hamidiye Camii, cuma namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ibadete açılacak.