Devlet Bahçeli: "Bölünmenin önüne set olduk"

Partisinin belediye başkanları ile biraraya gelen MHP lideri Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı sistemini değerlendirdi. Bahçeli, ülkenin bölünmesi önünde MHP’nin set olduğunu aktardı.

Devlet Bahçeli: "Bölünmenin önüne set olduk"
Yeni Şafak'tan Nur Banu Aras'ın haberine göre MHP lideri Devlet Bahçeli, önceki gün partisinin belediye başkanları ile biraraya geldi. Toplantıda, Bahçeli 7 Haziran'dan bu yana yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 7 Haziran'da kendisine başbakanlık teklif edildiğini hatırlatan Bahçeli'nin “Elimin tersiyle ittim çünkü bu bir kumpastı. Ben o muhalefet blokuyla ne yapabilirdim. HDP'nin olduğu bir blokta koalisyon mu kuracaktım.

HEP MESAFELİ DURDUM

Kemal Kılıçdaroğlu bana başbakan sen ol çıkışında bulundu. Kamuoyunda bizi zor durumda bırakmak için atılmış bir adımdı. 7 Haziran'da suç bize atıldı. Biz ülkenin temek dinamiğiyiz, bölünme riskini ortadan kaldırdım ve oyun kurucu oldum”
dediği öğrenildi. Bahçeli, belediye başkanlarına, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından hiçbir şeyin aynı olmayacağını söyledi. FETÖ'nün kendisine ulaşmak için zaman zaman birilerini gönderdiğinde ortaya koyduğu tavrı anlatan Bahçeli, başından beri bütün cemaatlere eşit mesafede olduğunu ve ağır eleştirilerde bulunduğunu aktardı.

EYALET SİSTEMİ YOK

Cumhurbaşkanlığı sistemini de değerlendiren Bahçeli, ülkenin bölünmesi önünde MHP'nin set olduğunu aktardı. Kendilerine iletilen anayasa metni hakkında başkanlara bilgi veren Bahçeli, sistemin eyalet sistemini içermediğini, anayasanın ilk 4 temel maddesi üzerinde mutabık kalınacağını anlattı. Ayrıca Bahçeli, bundan sonra iki parti arasında çalışmaların devam edeceğini, beka sorunu varken MHP'nin çözüm sunacağını fikir vereceğini belirtti.

VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN

Olağanüstü kongre sürecini de değerlendiren Bahçeli'nin o süreçte muhaliflerin gerek sosyal medyadan gerek bulundukları ortamlarda hakaretvari açıklamalar yaptığını hatırlatarak “Beni parti tüzel kişiliği altında kimse sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorundadır. Herkes bundan sonraki olağan kongre sürecinde serbesttir” dediği öğrenildi. Başkanları daha sıkı çalışmaları konusunda uyaran Bahçeli, “Hizmetlerinize devam edin, vatandaşa verdiğiniz sözleri tutun” ifadelerini kullandı.