Doğal makyaj temizleyiciler

Makyaj temizleyicileriniz mi bitti ya da evde doğal ürünlerle makyajınızı çıkartmak istiyorsanız bu yazıyı okumalısınız.

Doğal makyaj temizleyiciler
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Asla makyajınızı çıkarmadan uyumamalısınız. Çünkü bu durum gözeneklerinizin kapanmasına, cildinizin yağlanmasına, sivilce ve siyah nokta oluşumuna zemin hazırlar. Çok yorgun olduğunuzda bile kendinize 1 -2 dakika vakit ayırmalısınız.

- Doğal yoğurt tarifi: Yüzünüze bir kat yoğurt sürün ve 10 dakika bekletin. Daha sonra bir parça pamuğu veya peçeteyi biraz ılık suyla ıslatıp yüzünüzü temizleyin.

- Ilık süt: Birkaç yemek kaşığı sütü birkaç saniye ısıtın. Bir parça pamuğu süte batırıp ufak ufak bastırarak yüzünüze uygulayın. Makyajın yoğun olduğu bölgelere (örneğin gözlerinize) tahriş etmemeye ve canınızı yakmamaya dikkat ederek daha fazla bastırın. Daha sonra iyice durulayın.

- Zeytinyağı: Kuru bir cilde sahip olanlar için en iyi seçenektir. Birkaç damla zeytinyağını, nazikçe masaj yaparak yüzünüzün her yerine yayın. Daha sonra peçeteyi ılık suyla ıslatıp yüzünüzü temizleyin. Yüzünüzde çok fazla yağ kalırsa nötr sabun ve ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Zeytinyağı; hassas bir bölge olan göz bölgesini tahriş etmeyeceğinden, göz makyajınızı çıkarmak için harika bir seçenektir.

- Bademyağı: Yağlı cilde sahip olan kadınlar içindir. Bu cilt tipinde daha da yağlandırma etkisi göstermek yerine, bu etkinin “yok olmasını” sağlar ve böylece yağlı ciltleri etkilemez. Zeytinyağıyla  aynı şekilde uygulayın.

- Papatya ve zeytinyağı: Papatyayı kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir parça pamuğu papatya suyuna batırın ve birkaç damla zeytinyağı ekleyin. Yüzünüze, özellikle de gözlerinize uygulayın. Bu karışım, bu hassas bölgeye bakım yapar ve gözaltlarındaki şişlikleri ve torbaları azaltır.

YASEMİN MİRAS / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım