Ebru Gündeş - Reza Zarrab barışı Kelebek'te neden haber olmadı?

"Eşiyle mutlu günlerinden kalan bir fotoğrafla profilini güncelleyen şarkıcı, bu hareketiyle barıştıklarını resmen kabul etmiş oldu..."

Ebru Gündeş - Reza Zarrab barışı Kelebek'te neden haber olmadı?
Medyanın Elli Tonu'ndan Melis Gedik Baştürk'ün yazısı...

Yıllardır “Ayrılıyorlar”, “Ayrıldılar” gibi haberlerin öznesi olmaktan bir türlü kurtulamayan Ebru Gündeş- Reza Zarrab çiftinden geçtiğimiz Eylül ayında bir açıklama gelmiş ve erkek tarafı eşi Ebru Gündeş’in avukatları aracılığıyla boşanma dilekçesini verdiğini kabul etmişti. Ardından Ebru’nun adı olaylı bir aldatma sahnesinin içinde yer almıştı.

Bu haberlerin arasında verilen boşanma dilekçesi konusunda hiçbir gelişme olmadı. Kulislerde Reza Zarrab’ın boşanmak istemediği, bunun için Ebru Gündeş’i tekrar barışmaya ikna etmeye çalışsa da evliliklerin üzerindeki muamma bir türlü silinmedi.

Ta ki Ebru yaklaşık bir buçuk ay önce sıkça kullandığı mesajlaşma servisi Whatsapp isimli uygulamadaki profil fotoğrafını değiştirine kadar. Eşiyle mutlu günlerinden kalan bir fotoğrafla profilini güncelleyen şarkıcı, bu hareketiyle barıştıklarını resmen kabul etmiş oldu.

Buraya kadar her şey normal, peki biz bunu neden Medyanın Elli Tonu’ndan sizinle paylaşıyoruz?

Çünkü bunu sıradan bir magazin bombasından ayıran bir durum var. Normalde böyle bir haberi patlatmak için ellerini ovuşturması gereken ‘magazinin duayenleri’ ne oldu da bu haberi görmezden geldi? Kelebek, Ebru’ya neden konamadı?

İşte olayın perde arkasındaki pazarlık…

Ebru Gündeş - Reza Zarrab barışı Kelebek'te neden haber olmadı?

Ebru Gündeş’in güncellenen Whatsapp profili bundan iki hafta önce Hürriyet’in Kelebek Eki’nin gündem masasına haber olarak getirildi. Ama büyük bir haber yakaladığını düşünerek, heyecanla bu görseli getiren arkadaş duydukları karşısında şok oldu. Bu haber kesinlikle yayınlanmayacaktı!

Çünkü Kelebek’in güzide zekası Cengiz Semercioğlu geçtiğimiz aylarda organize ettikleri Altın Kelebek Ödül Töreni’ne Ebru Gündeş’i de çağırmış ama ünlü şarkıcı bu davete icabet etmeyeceğini kesin bir tavırla dile getirmiş. Bunun üzerine de Semercioğlu, “Gelirsen bundan sonra özel hayatınla ilgili hiçbir haberi Hürriyet’te yayınlatmam” diyerek ince bir pazarlığa girişmiş. Ve bu magazin için önemli, insanlık için gereksiz haber, Altın Kelebek Ödül Töreni’ne insan getirmek için yapılan küçük akıl oyunları nedeniyle ‘yayınlanamaz’ olmuş.

Ana derdi habercilik olması gereken bu adamlar, acaba başka kimleri böyle ne pazarlıklar etti; kimlere, ne tavizler verdi, karşılığında neler aldı?

Gün gelecek, onlar da gelecek bölümlerde. Sıra onlara da gelecek…

Melis Gedik Baştürk / MEDYANIN ELLİ TONU