El Bab'dan son dakika acı haber!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteklediği Suriyeli muhaliflerin büyük ölçüde kontrolü sağladığı El Bab’da terör örgütü DEAŞ’ın tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu iki asker şehit oldu, üç asker yaralandı.

El Bab'dan son dakika acı haber!
Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre patlamanın El Bab’ın güneyindeki Tadif bölgesinin alt bölgesinde meydana geldiği öğrenildi. Patlamanın bugün saat 12.00 sıralarında meydana geldiği bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, “Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında 24 Şubat 2017 tarihinde saat 12:00 sularında El Bab’ın hemen güneyindeki TADİF yol kavşağı bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından yola daha önceden döşenmiş olan bir EYP’nin patlaması sonucu EYP/MAYIN keşfi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarından iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Yaralılarımızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır” denildi.

Başbakan Yıldırım: "İntihar saldırısı"

Başbakan Binali Yıldırımi Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin El Bab’daki şehitlerle ilgili sorusuyla ilgili olarak, "Yol kontrolü yapan askerlerimize bir intihar saldırısı var. Orada da iki askerimiz şehit oldu. Bu ve buna benzer olayların olmaması için arkadaşlarımız çok dikkatli davranıyorlar ama maalesef bazen böyle olaylar gelişiyor" yanıtını verdi.