Erdoğan: "Diyanet geç kaldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikazlarına rağmen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın FETÖ ve bölücü örgütle mücadele konusunda ciddi eksiklikleri olduğunu söyledi.

Erdoğan: "Diyanet geç kaldı"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Erdoğan, “FETÖ, işte bu zaafı kullanarak ülkemizde kök salmış ve milletimizin başına bela olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çok ama çok geç kalmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 220 öğrencinin katılımıyla düzenlenen yaz kampının kapanış toplantısında önemli mesajlar verdi:

"Evlatlarımızın, geleceğe yönelik Türkiye’mizin birer köşe taşı olduğuna ve olacağına inanıyorum. İnşallah sizler özellikle Güneydoğu’da, Doğu’da döndürülmek istenen o kirli çarkları, şu anda tersine çeviriyorsunuz. 15 Temmuz’da ezanına ve bayrağına el uzatanların başını ezeceğini tüm dünyaya ilan eden bir ecdadın mirasını devralacak nesle yakışan duruş buradaki öğrencilerin duruşudur.

BİZİM BÖYLE BİR DERDİMİZ YOK

‘Biz Kürtlerin temsilcisiyiz’ diyerek yalan söylediler. 7 Haziran seçimlerinde biraz başarı gördüler ve hemen ardından sokaklara çağırdılar ve 53 kişinin ölümüne neden oldular. Hani siz Kürtlerin temsilcisiydiniz? Nasıl iş bu? Şu anda bizim hükümetimizde, partimizde Kürt kardeşlerim var. Bizim böyle bir derdimiz yok. Üstünlük Kürtlük ile Türklük ile değil, kim Allah’a daha yakın ise o üstündür.

BUNLAR HAYSİYETSİZ

Onun için bölücü örgütün çocuklarımıza ve gençlerimize vaadedebileceği hiçbir gelecek yoktur. Yasin’imizi nasıl şehit ettiler biliyorsunuz. Bunlar alçak, bunlarda insana saygı yok, bunlar haysiyetsiz. Bunların insana saygıyı bir kenara koyun, bunlarda merhamet, bu tür duygu yok. Tam tersine terör örgütü hayallerimizi çalarak, hayatlarımızı karartarak en büyük kötülüğü yavrularımıza yaptı.

VAAZ KÜRSÜSÜNDEN TERÖRİST ÇIKMAZ

Örgütün amacının, bölgedeki çocuklarımızı hem okuldan hem camiden kopartarak kendi sapkın ideolojilerinin kulu, kölesi, robotu yapmak olduğu açıktır. Niye? Çünkü biliyorlar ki camiden, mescitten, o minberlerden, o mihraptan, o vaaz kürsüsünden terör ve terörist çıkmaz. Ülkemizde zihinleri bilgiyle, gönülleri imanla dolu nesiller yetişmesi, birilerinin hep korkulu rüyası olmuştur.

DEFALARCA İKAZ ETTİK

Bunu söylerken diğer liselerin mezunlarına sözüm yok. Kaliteyi oralarda da arayacağız. FETÖ, işte bu zaafı kullanarak ülkemizde kök salmış ve milletimizin başına bela olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımızın aslında bu konuda ciddi eksiklikleri olduğunu da söylemek isterim. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çok ama çok geç kalmıştır. Defalarca bu ikazları meydanlarda, özel görüşmelerimizde yaptık, özellikle Güneydoğu, Doğu, buralardaki çalışmalarda geç kaldık. Biz melle müessesini bunun için kurduk.

Camiler sürekli hareketli olmalı

Boş bırakılan her alanın birileri tarafından doldurulacağının altını çizen Erdoğan, “Alanların boş bırakılmasına tahammülümüz yok. Devlet ve millet olarak, el ele vererek, okullar ve camiler başta olmak üzere hiçbir yerde, hiçbir alanda boşluk bırakmamak mecburiyetindeyiz” ifadesini kullandı. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Sadece 5 vakit namaz, ondan sonra kapıyı kapa, çekil git. Böyle cami olamaz. Bizim hayatımızda böyle bir cami yok. Ama ne yazık ki camilerimize bu anlayışı yerleştiremedik. Yeni dönem bana göre 5 vakit ibadetin dışında camilerimiz sürekli hareket halinde olmalı.”


Fırat Kalkanı genişleyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de teröre karşı sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı’nın genişletilebileceğinin sinyalini verdi. Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediye Binası yanında bulunan miting alanında düzenlenen, “Malatya Stadyumu ve Yapımı Tamamlanan Diğer Tesislerin” toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında Suriye’deki sivil kayıpları kimsenin izah edemeyeceğini belirterek şunları söyledi: “Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye’deki terör oluşumu projesinin kalbine soktuğumuz hançeri, yeni hamlelerle genişletmekte kararlıyız. Çok yakında bu konuda yeni ve önemli adımlarımız olacak. İstiklalimize ve istikbalimize yönelik senaryoları bozmanın bedelini kendi topraklarımızda ödemektense Suriye ve Irak’ta ödemeyi tercih ederiz.”

ASLA RAHAT BIRAKMAYACAĞIZ


Türkiye olarak her yönden yoğun bir saldırı altında bulunulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güneyimizde bir terör devleti kurma çabaları sürüyor. Sürekli ismi değiştirilen bir terör örgütü üzerinden ülkemizi kuşatmaya çalışıyorlar. Bölücü örgüt yurt içinde de eskisine göre çok azalmış olmakla birlikte zaman zaman eylemler yapabiliyor. İnşallah çok yakında bu örgütün yurt içindeki faaliyetlerini tamamen çökertmiş olacağız. Bölücü örgütü, Suriye ve Irak’ta da asla rahat bırakmayacağız.” diye konuştu. Erdoğan, bataklık kurutulmadan sivri sineklerden kurtulamayacağımızı, şu anda hem Türkiye hem de bölge için en büyük bataklığın Suriye ve Irak’taki kaos ortamı olduğunu vurguladı.

Darbeciye tulum

15 Temmuz ihanetine ortak olanların şu anda mahkemelerde hesap verdiğini hatırlatan Erdoğan şöyle konuştu: “Yalan üstüne yalan. Hakim diyor ki ‘Kim bu?’, ‘Ben değilim.’ diyor. Pantolonun aynı, gömleğin aynı... ama şimdi bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz fakat bu tek tip elbise renk olarak badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Bir tulum olacak, bir de ceket pantolon olacak. Bunların bir kısmı diyelim ki darbeciler tulum giyecek, diğerleri de yani teröristler ceket pantolon giyecek. Artık bundan sonra istedikleri gibi giyinip gelme yok. Bunlar bu şekilde tüm dünyaya tanıtılacak.”

İstismar araçlarını ellerinden alacağız

“PKK hangi amaçla sahaya sürülmüşse, FETÖ de aynı gaye için kullanılmıştır”
diyen Erdoğan, “Bu can bu tende oldukça bu mücadeleyi hep beraber sürdüreceğiz. Bir yandan bu örgütlerin kökünü kurutacak tedbirleri hayata geçirirken, diğer yandan da istismar araçlarını da ellerinden almamız şart ve bunu da alacağız. PKK’nın bir kiralık katiller güruhu, DEAŞ’ın aynı şekilde karanlık bir operasyon aracı, FETÖ’nün bir mankurtlar sürüsü olduğu gerçeğini tüm dünyaya inşallah kabul ettirmeliyiz ve ettireceğiz” şeklinde konuştu.