Esra Yegengil yazdı: 'Şakşakçı silsilesi'

"...Bazen düşünüyorum da parayla tutulan stüdyo alkışlayıcıları gibi görev başında her an bekleyen bu sahte avukatların bu yaptıkları işten çıkarı nedir?"

Esra Yegengil yazdı: 'Şakşakçı silsilesi'

Öyle çabuk büyüyor ki çocuklar. Büyürken de tıpkı bir kodmatik gibi beyinlerinin içine işliyorlar, her yapılanı ve her söyleneni.

Geçenlerde oğluma bir şeyi yapmamasını söylediğimde aldığım cevap; ‘’Sen benim özel hayatıma karışamazsın’’ oldu. Üstelik bunu söyleyen çocuk henüz sekiz yaşında.

Bir çocuktan alınan böylesi bir cevap iki anlam teşkil eder.

-Birincisi ben kimsenin özel hayatına müdahale etmem, özel hayat diye bir olgu olduğunu bilirim! Eğer böyle ise ne ala.
-Bir diğeri de bu benim hayatım, dilediğim gibi yaşarım kimseyi de karıştırmam. Eh ona da eyvallah.
E sorun nerede? O zaman.

Ya bu çocuk bu özel hayat meselesini bizim ne idüğü belirlenememiş ‘’zat-ı muhteremler‘’ gibi algılar da yatak odasına kadar milletin gözüne sokup sonra da vay efendim benim özel hayatım diye ortalıkta ahkâm kesmeye başlarsa.

Ya da…

Eskinin fotoğraf albümlerini dijital ortama taşıyıp da eve gelen misafirler yerine konu komşu eş dost ya da artık kim olursa önlerine sunup, sonra da özgüven eksikliğinden olsa gerek, hataları yüzlerine çarpılınca hadi bu sefer de kopa kopa mahkemelere koşanlardan olursa! Kaldı ki mahkemeler gerçekten haksızlığa uğramış insanlara bile yetişemeyecek kadar dolu durumda iken.

Hepsi bir tarafa da, ya bu çarpık kentleşme gibi çarpık çurpuk ilişkilerini gayet legal bir olguymuş gibi ortaya saçanları örnek alırsa!

Tabi bu sosyal medya şakşakçılarının buna da bir cevabı olur hâlihazırda.’’örnek almasın efendim‘’
Bir çocuk kendisine söylenen bir cümleyi bile tırnak içerisinde beynine kazıyorsa, gözünün gördüğü bir olguyu da örnek alması kaçınılmazdır takdir edersiniz.

Bir toplum örfleri ile adetleri ile var olur. İlle de bunu sabote eden üç, beş her yerde bulunur. Fakat bu kadar bol avukatlı ve bu kadar geniş bir şakşakçı kitlesi… Asıl korkutucu olan budur.

Bazen düşünüyorum da parayla tutulan stüdyo alkışlayıcıları gibi görev başında her an bekleyen bu sahte avukatların bu yaptıkları işten çıkarı nedir?

Sen topluma aykırı bir yaşam sürer, illegal olayları legalleştirme işine girişirsen birileri de bir yerlerde dur der. pardon yani!...

Esra YEGENGİL