Fethe doğru 20'den fazla nokta temizlendi

Zeytin Dalı Harekâtı’nın 32. gününde Mehmetçik ve ÖSO birlikleri, teröristlere karşı birçok cephede destan yazdı. 24 saat içinde 20’den fazla nokta PKK’dan temizlendi. Sınırda Bülbül-Azez hattı birleştirildi. Komandolar Cinderesi ve Raco beldelerine girmek için emir bekliyor.

Fethe doğru 20'den fazla nokta temizlendi
Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu savaşçıları Zeytin Dalı Harekâtı’nın 32. gününde büyük bir taarruza imza attı. Bülbül, Azez, Raco, Şeyh Hadid ve Cinderesi cephelerinde birlikler, bir gün içinde yaklaşık 20 yerleşim yerini PKK’lı teröristlerden temizledi. Arapviran, Şelte ve İkidam köylerinin ardından dün Hayyam, Surain, Çarkanlı, Zeytinak köyleriyle birlikte Cemiliyye bölgesinde de kontrolü sağlayan TSK-ÖSO güçleri, son olarak Deyrisavan köyünü de terörden arındırarak Kilis’in PKK ile arazi temasını tamamen bitirdi. Bülbül-Azez arasındaki bağlantının sağlandığı Afrin kuzeydoğusunda güvenlik güçleri yer yer 14 kilometre derinlikte kontrolü ele geçirdi.

BATI HATTI DA BİRLEŞİYOR

Afrin güneybatısındaki Cinderesi çevresinde de önemli gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde bağlantısı sağlanan Cinderesi-Atme (İdlib) hattı PKK’lılardan tamamıyla temizlendi. Stratejik Cinderesi’ni PKK’lılar neredeyse tamamen boşaltırken, beldeye girmek için birliklerin emir beklediği kaydedildi. Beldede sadece keskin nişancı ve tanksavar silahı kullanıcısı az sayıda teröristin kaldığı belirtiliyor. Cinderesi-Şeyh Hadid hattının da birleştirilmek üzere olduğu ve henüz ele geçirilmeyen sadece bir köyün kaldığı öğrenildi. Daha kuzeydeki Raco beldesinde ise birlikler -bir tepe hariç- merkeze bakan tüm noktalarda kontrolü sağladı.

PKK RACO’YU BOŞALTTI

Mehmetçik ve ÖSO’nun Raco’ya operasyon düzenlemek için PKK kontrolündeki son tepenin de ele geçirilmesi gerekiyor. Saha kaynakları, beldeye hakim yüksek rakımlı bir tepenin halen örgüt kontrolünde olduğunu, dolayısıyla teröristlerin merkeze giren herkesi buradan izleyebildiğini ve erken bir harekât durumunda saldırıya uğrama riskinin bulunduğunu dile getiriyor.

Dolayısıyla birlikler, Raco’da PKK işgalindeki son tepeyi de kuşatma altına aldı. Sözkonusu bölge temizlendikten sonra beldeye yönelik operasyonun önünde bir engel kalmayacak. Bu arada Raco’nun da tıpkı Cinderesi gibi PKK’lıların kaçışına sahne olduğu ve beldede şuan çok az sayıda teröristin bulunduğu belirtiliyor.

Fethe doğru 20'den fazla nokta temizlendi