FETÖ’cü müdürlerin hepsi onu aramış

FETÖ’den ev hapsinde olan ABD Başkonsolosluğu çalışanı Mete Cantürk’ün, Böcek Davası sanığı Zeki Bulut’la birlikte pek çok FETÖ’cü polisle görüştüğü belirlendi.

FETÖ’cü müdürlerin hepsi onu aramış
Akşam'dan Hilal Yıldırım'ın haberine göre FETÖ soruşturması kapsamında ifadesinin alınmasının ardından hakkında ev hapsi kararı verilen ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Mete Cantürk’ün, FETÖ’cü emniyet müdürleriyle yoğun irtibatı tespit edildi. Bu isimler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine ‘böcek’ konulması olayının sanıklarından eski koruma müdürü Zeki Bulut’un da yer alması soruşturmaya çok farklı bir boyut kazandırdı.  

TOPUZ, ONUN ADINI VERDİ

ABD Konsolosluk çalışanı Metin Topuz’un 4 Ekim 2017’de tutuklanmasının ardından Topuz’un verdiği ifade doğrultusunda ABD İstanbul Konsolosluk çalışanı Mete Cantürk de ifade vermeye çağırılmıştı. İfadeye gitmeyen Cantürk’ün konsoloslukta saklandığı iddia edilmişti. Geçen ocak ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade veren Cantürk hakkında ev hapsi kararı verdi.

BÖCEK İRTİBATI

Cantürk’ün 17/25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişiminde adı geçen FETÖ’cü emniyet müdürleriyle irtibatları tek tek önüne konuldu. En çarpıcı olanı ise kamuoyunda ‘böcek’ davası olarak bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı sırasında ofislerine dinleme cihazı konulmasına ilişkin yargılanan sanıklardan eski emniyet müdürü Zeki Bulut’tu.

Cantürk’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o dönem koruma müdürü olan Zeki Bulut ile ne şekilde irtibatının olduğu yönündeki savcılık sorularına yanıt veremedi. Cantürk’e Bank Asya hesabındaki hareketler soruldu. Cantürk, eşinin evine yakın olduğu için Bank Asya’ya para ve altın yatırdığını iddia etti.

Her taşın altından çıkıyor 

İşte Cantük’ün ‘cebin’den çıkan eski emniyet müdürleri: "Tahşiyecilere Kumpas” davasında sanık olan eski emniyet müdürü Tufan Ergüder ve Mutlu Ekizoğlu, yine aynı davadan mahkûm olan İstanbul Terörle Mücadele Şube eski Müdürü Yurt Atayün, İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ömer Köse, eski emniyet müdürü Bayram Özbek, İstanbul İstihbarat Şube eski Müdürü Erol Demirhan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü darbe soruşturması kapsamında tutuklanan eski emniyet müdürü Zeki Taşkın, darbe girişiminde Vatan Caddesi’ndeki bir tankta kamuflajla yakalanan eski Emniyet Müdürü Mithat Aynacı, Balyoz Davası’nı karara bağlayan ve ceza veren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin eski üye hâkimlerinden FETÖ sanığı Murat Üründü...