FETÖ’ye en büyük darbe Afrika’da vuruluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika temasları, FETÖ’ye en büyük darbeyi indirdi. Afrikalı liderler, terör örgütünün varlığını tamamen bitirecek.

FETÖ’ye en büyük darbe Afrika’da vuruluyor
Akşam'dan Osman Nuri Cerit'in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlığı döneminde başlattığı “Afrika Açılımı”, ekonomik, kültürel ve sosyal işbirliğinde rekora koşarken, FETÖ’nün bu kıtadaki örgütlenmesinin yok edilmesinde de büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son olarak gerçekleştirdiği Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali ziyaretlerinde de terör örgütüyle mücadele gündeme geldi.

İŞBİRLİĞİ SÜRECEK

Erdoğan, Senegal’deki temasları sırasında bu konuda işbirliğini kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti. Maarif Vakfı tarafından Senegal’de kurulan okullarda; vatanını seven nesillerin yetiştirileceğini söyleyen Erdoğan, Türk ve Senegal devletlerinin teminatı altında faaliyet gösterecek okullara verdikleri destek dolayısıyla Senegal hükûmetine teşekkür etti.

30 OKUL İÇİN ANLAŞMA

İhanet yapılanması FETÖ’nün Afrika Kıtası’ndaki maskesini de düşüren Türkiye, Kara Kıta’daki 30’a yakın ülkede Maarif Vakfı okullarının kurulması için anlaşma yaptı. Bu kapsamda çalışmalarını hızlandıran Maarif Vakfı, Çad, Somali, Burundi, Moritanya, Mali, Komor, Sierra Leone, Gambiya, Cubuti, Gine, Nijer, Sudan, Senegal, Komor, Kongo Cumhuriyeti ve Madagaskar’da kuruluşunu tamamladı ve eğitim faaliyetine başladı. Gabon, Burkina Faso, Kamerun, Angola, Fildişi Sahilleri, Zimbabwe, Togo, Fas, Ruanda’daki FETÖ okulları da kapatıldı. Vakfın bu ülkelerde eğitim vermesi için projeler hazırlandı. 

MAARİF VAKFI MORİTANYA’DA DEVREDE

Moritanya ziyaretinde de Erdoğan, Maarif Vakfı’nın görüştüğü ülkelerin eğitimle ilgili bakanlıklarıyla ortak teşebbüsler oluşturduğunu ve Moritanya’daki FETÖ okullarının Maarif Vakfı’na devredildiğini hatırlatarak, vakfın ülkede hayırlı hizmetler sunacağından şüphesinin olmadığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretleri sırasında FETÖ okulları yerine Maarif Vakfı aracılığıyla yeni Türk okullarının açılması konusunda anlaşmaya varılarak karşılıklı işbirliği anlaşmalarına imza atıldı.