Fuarda nostalji rüzgarı esecek

Neşe Karaböcek, Seyyal Taner, Mustafa Keser, Ümit Besen, Nurhan Damcıoğlu ve Fahir Mühürdar, konuklarını anılara yolculuk yaptıracak..

Fuarda nostalji rüzgarı esecek

77. kez gerçekleşecek İzmir Enternasyonal Fuar'ında 17 farklı etkinlik yer alacak. 23-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan 3. Nostaljik Fuar Gazinosu Programı, uzun seneler İzmir Fuarı'nda sahne almış sanatçılarla hayat bulacak. En son 2003 yılında İzmir Fuarı'nda sahneye çıkan ve şu an Amerika'da yaşayan Neşe Karaböcek de Nostaljik Gazino'da assolist olarak sahne alacak. Gazinoda Karaböcek'in yanı sıra ünlü şarkıcı Mustafa Keser, yine uzun süredir sahne çalışmasına ara veren ve Türk Pop Müziği'nin önemli isimlerinden Seyyal Taner, Ümit Besen, Kanto'nun kraliçesi Nurhan Damcıoğlu da yer alacak. Gazinoda sunuculuğu ise Fatih Mühürdar üstlenecek. Her akşam 21.00'de programına başlayacak gazinoda giriş ücretlerinin 20 YTL olarak belirlendiği açıklandı.

MÜHÜRDAR ESPRİLERİ
Yedi gece sürecek etkinlikte Fatih Mühürdar geceye esprileriyle renk katarken; sahneye ilk çıkacak sanatçı fuar gazinolarının değişmez ismi Ümit Besen olacak. Besen'in ardından ise bir dönem sergilediği sahne şovlarıyla gündemden düşmeyen pop müzik sanatçısı Seyyal Taner sahne alacak. Mustafa Keser türküleri ile renk katarken, kantonun yaşayan en büyük ismi Nurhan Damcıoğlu şovuyla dikkat çekecek. Damcıoğlu'nun ardından ise sahneye Neşe Karaböcek çıkacak. Ünlü sanatçılar fuar ziyaretçilerini şarkı, türkü ve eğlenceye doyuracak.

KİMLER ÇIKMIŞTI?
Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek Nostaljik Fuar Gazinosu etkinliği önceki yıllarda halkın yoğun ilgisiyle karşılaşmış, ünlü isimler uzun bir aradan sonra gazino sahnelerine geri dönmüştü. Önceki Nostaljik Fuar Gazinolarında Muazzez Abacı, Yeliz, Bedia Akartürk, Belkıs Akkale, Alpay, Gülden Karaböcek  ve Ateş Böceği Ercan sahne almıştı.

BİR DÖNEMİN SİMGESİ 
Müziğin endüstrileşmediği, eğlence yaşamının milyon dolarlarla ölçülmediği bir dönemde kahve ve meyhane arası bir kültürün uzantıları olarak başlayan gazinolar  eğlence yaşamını olduğu kadar, kent kültürünü de biçimlendirmişti. Sanatçıların  olduğu kadar müşterilerinin konuşma, davranış biçimlerini de etkileyen gazinolar prestij simgesiydi.
İzmir gazinoları içinde Kültürpark gazinolarının ise ayrı bir yeri vardır. Kültürpark'ta açılan ilk gazino Kaskatlı Havuz civarındaki Fuar Gazinosu idi. Daha sonra ise hemen hemen aynı dönemde kurulan Ada ve Göl gazinoları gelir. Söğütler Altı Gazinosu, Çamlık Senar, Akasyalar Altı Kır Gazinosu, Manolya, Tenis Kulüp, Dağ, Paraşüt Kulesi, Palmiyeler, Küçük Göl, Golf gazinoları ile gece kulüpleri  Kübana ve Mogamba diğer gazinolar olarak dikkati çekmiştir. Altmışlı yıllardan seksenli yılların ortalarına değin hüküm süren gazinolar daha sonra eğlence yaşamlarındaki önemlerini yitirmiştir.

Başak Atilla /Yeni Asır

 

Konular Eski Arşiv