Genç adamın sır solu mektubu

İzmir Torbalı’da trenin altına yatarak intihar eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Gelirler Şube Müdürlüğü Personel Şefi Doğan Bozkurt’un ölmeden önce Başkan Aziz Kocaoğlu’na mektup gönderdiği ortaya çıktı. Savcılık, Kocaoğlu’ndan inceleme için Bozkurt’un yazdığı mektubu istedi.

Genç adamın sır solu mektubu
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir Torbalı'da trenin önüne yatarak yaşamına son veren Büyükşehir Belediyesi Gelirler Şube Müdürlüğü Personel Şefi Doğan Bozkurt'un ölümünün ardındaki sır perdesini aydınlatacak önemli bir gelişme yaşandı.

Olayı soruşturan ve Bozkurt'un bıraktığı intihar notunu incelemeye alan Cumhuriyet Savcılığı, ayrıca Bozkurt'un ölmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na iadeli taahhütlü bir mektup gönderdiğini tespit etti. Savcılık, bu mektubun Başkan Kocaoğlu'ndan istenmesi için girişim başlattı.

Emniyet yetkilileri ise, ailesinin şüpheli olduğunu söyleyerek araştırılmasını talep ettiği bu mektupla Bozkurt'un ölümündeki sır perdesinin aralanabileceğini söyledi. Öte yandan, Bozkurt'un Gelirler Şube Müdürlüğü'ndeki bazı işlemlerinde 2-3 milyon lirayı bulan çeşitli usülsüzlükler tespit edildiği iddialarının da belediyede konuşulduğu öğrenildi.

Belediyeye para vererek girmiş

2008 yılında uzman çavuşluktan ayrılarak belediyede işe giren Doğan Bozkurt'un (45), ölmeden önce bıraktığı notta yaşamına son vermesine neden olan olayları tek tek kaleme aldığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Bozkurt bıraktığı notta TSK'dan ayrıldıktan sonra bazı Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri ile tanıştırıldığını bu süreçte Sancar isimli bir kişiyle belediyede işe girme karşılığında 5 bin liraya anlaştığını yazdı. İşe girdikten sonra toplam 5 bin lira tutarındaki 5 senedi ödediğini anlatan Bozkurt, Sancar isimli kişinin 5 senetten birisini iade etmediğini, ardından da bu senede 0 ekleyip 10 bin TL yaptığını ve sürekli ödemesine rağmen bu borcu kapatamadığını ifade etti.

Bozkurt'un notunda bu kişilerin borcu ödememesi durumunda eşini ve çocuğunu öldürmekle tehdit ettiğini de ileri sürdü. Torbalı Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, ilginç bir gelişme daha yaşandı. Doğan Bozkurt'un ailesi, intihardan bir kaç gün sonra eve gelen iadeli taahütlü mektubun belgesini savcılığa verdi. Bu belgeyle Bozkurt'un intiharından önce Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na mektup gönderdiği ortaya çıktı. Bunun üzerine savcılık, mektubun resmi yazı ile istenmesini kararlaştırdı. Kocaoğlu'ndan alınacak mektubun intihardaki sır perdesini aralaması bekleniyor.

Ailesi, Tuncer'in yazdığı gibi 10 bin liralık borcun intihara kadar sürükleyecek bir miktar olmadığını belirterek olayın araştırılmasını istedi. Öte yandan, Bozkurt'un Gelirler Şube Müdürlüğü'ndeki bazı işlemlerinde değeri 2-3 milyon lirayı bulan usülsüzlükler tespit edildiği iddialarının da belediye koridorlarında konuşulduğu öğrenildi.

Trenin altına yatmıştı

Sır intihar 11 gün önce saat 15.00 sıralarında, Torbalı Kuşçuburun Mahallesi'nde Kabakulak Mevkii'nde yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Mali İşler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü'nde Personel Şefi olarak görev yapan bir çocuk babası Doğan Bozkurt, İzmir'den Tire yönüne giden Naci Akda yönetimindeki yolcu treninin altına yatarak feci şekilde hayatını kaybetti.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri Bozkurt'un çantasında kendi el yazısı ile yazdığı ailesinden kendisini affetmelerini istediği 2 ayrı intihar notu bulunmuştu.