Yılın doktoruna acı infaz!

Yılın doktoru görev başında öldürüldü.

'Hoşuma gitti, vurdum..'
Sabah'tan Murat Alhan'ın haberine göre Samsun Tabip Odası'nın 'yılın doktoru' seçtiği Opr. Dr. Kamil Furtun (56) hastane koridorunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

İlkadım ilçesinde bulunan Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Opr. Dr. Kamil Furtun'a hastanenin başhekimlik idari katının koridorunda İsmail K. tarafından tabancayla ateş açıldı.

Vücuduna 3 kurşun isabet eden doktor ağır yaralandı. Aynı hastanede ameliyata alınan Furtun meslektaşlarının tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Furtun'un kendisi gibi doktor olan eşi Funda Furtun gözyaşlarına boğuldu.

Olayı gerçekleştiren İsmail K. (30) olayda kullandığı tabanca ile yakalandı. İsmail K. gazetecilerin "Neden yaptın?" sorusuna "Canım sıkıldı. Böyle zevklerim var. Hoşuma gitti ondan vurdum" dedi.

Uyuşturucu kullanmak ve adam yaralamaktan çok sayıda sabıkası olan zanlının daha sonra da "Beyaz yüzlü adamlar göründü. Vur dedi vurdum" dediği öğrenildi. İsmail K.'nın daha önce aynı hastanenin kantininde çalıştığı ve bu hastanede tedavi gören bir yakınını kaybettiği ileri sürüldü.

Taziye mesajı yayımlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da hayatını kaybeden Furtun'un eşine başsağlığı diledi.