İbrahim Erkal'ın ailesinden organ bağışı kararı

Beyin ölümü gerçekleşen sanatçı İbrahim Erkal’ın organlarının bağışlanması için ailesiyle yapılan görüşme olumsuz sonuçlandı.

İbrahim Erkal'ın ailesinden organ bağışı kararı
Sabah'tan Gökhan Gökduman'ın haberine göre Salı akşamı beyin ölümü gerçekleşen ancak hayati fonksiyonları süren sanatçı İbrahim Erkal'ın ailesi, organlarının bağışlanmasını istemedi. İstanbul Maltepe'deki evinin otoparkında 12 Nisan'da baygın halde bulunan ve beyin kanaması geçiren şarkıcı İbrahim Erkal (50) önce Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülmüş, buradaki ilk müdahalenin ardından Beşiktaş Ulus'taki özel bir hastaneye sevk edilmişti. Yoğun bakım tedavisinin ardından ailesinin isteğiyle şarkıcı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Salı akşamı ise Erkal'ın beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı. Yaşam destek ünitesine bağlı olarak sanatçının kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonlarının devam ettirildiği bildirildi.

İbrahim Erkal'ın ailesinden organ bağışı kararı

İbrahim Erkal'ın ailesi ve hayranlarının hastane önünde bekleyişi sürüyor.

BAKAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek, hastane başhekiminin organ nakli için sanatçının ailesiyle görüştüğünü ancak olumsuz yanıt aldığını açıkladı. Dengizek, "Hastanenin başhekimi aileyle organ bağışı için görüştü ama ailesi kesinlikle kabul etmedi. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ da aileye baş sağlığı diledi. Sevenleri ve ailesi bir an olsun hastaneden ayrılmadı" dedi.

İbrahim Erkal'ın yakın dostu İzzet Yıldızhan, acı haberi duyar duymaz hastaneye geldi. Yıldızhan, "Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Ne söylenebilir ki. Allah'ım bizlere sabır, ona da güç versin. Allah'tan ümit kesilmez" şeklinde konuştu.