İdris'in ikinci hayatı!..

Kalbindeki ana damarlardan birisi yırtılınca iç kanama geçiren, "Yaşama şansı yüzde 1" denilen 50 yaşındaki hasta, 3 saatlik ameliyatla kurtuldu...

İdris'in ikinci hayatı!..
Sabah'tan Hanefi Ceylan'ın haberine göre Ordu'da geçen hafta rahatsızlanan 50 yaşındaki İdris Ok, Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan muayene ve tahliller sonucunda kalbinden çıkan ana damarlardan biri yırtıldığı ve iç kanama geçirdiği belirlenen Ok'a, "Kanamalı akut aort diseksiyonu" teşhisi kondu. Kalp ve damar cerrahisi servisine yatırılan Ok'un ameliyat edilmesine karar verildi. Ancak kurtulma şansı yüzde 1'di.

Durumu anlattıkları ailesinden izin alan doktorlar, Türkiye'de sadece birkaç yerde yapılabilen ameliyat için harekete geçti. Bu arada ameliyat için gerekli malzemeler, Ankara ve Adana'dan temin edilerek, tarifeli uçakla Trabzon'a, buradan da Ordu'ya getirildi. Op. Dr. Kaptanıderya Tayfur tarafından yapılan 3 saat süren ameliyat başarılı geçti ve Ok yüzde 1'lik şansla yaşama tutundu.

İKİNCİ HAYAT...

İdris Ok'un kalbinden çıkan ve vücudun en önemli ana damarındaki yırtılmanın neden olduğu iç kanamanın çok riskli olduğunu anlatan Tayfur, "Hastayı kurtarmak için zamanla yarıştık. Malzemeler gece 02.00 sıralarında elimize ulaştı ve hemen operasyona başladık. Yaklaşık 3 saatte hem yırtılan ana damarı hem de kanama olan yeri tamir ettik. Hasta yoğun bakımdan çıkarılarak servise alındı. Yaşama şansı sadece yüzde 1 olan hastamızı, Türkiye'de birkaç merkezde yapılan çok nadir bir operasyonla yeniden sağlığına kavuşturduğumuz için mutluyuz ve gururluyuz" diye konuştu.

Hastanenin Başhekimi Uzm. Dr. İsfendiyar Karamustafa da, Karadeniz Bölgesi'nde ilk defa yapılan ameliyatla bir hastanın hayata tutunduğunu söyledi. Doktorlarına teşekkür eden İdris Ok ise "Onlar beni yeniden aileme kavuşturdu. İkinci bir hayata başladım, çok mutluyum. Yaşadıklarıma halen inanamıyorum" dedi.