İş hayatında yeni dönem!

İş hayatında yeni bir dönem başlıyor. Özel istihdam büroları, hükümetin 3 yıllık dönem için söz verdiği 2.6 milyon gence iş kapısı açmakta aktif rol üstlenecek.

İş hayatında yeni dönem!
Takvim'de yer alan habere göre böylece ilk etapta bugün faaliyette olan 500 özel istihdam bürosu, Türkiye İş Kurumu gibi iş ve işçi bulmaya aracılık edecek. Mesleki eğitim kursları da düzenleyecek olan istihdam büroları; doğum, askerlik iznine çıkılması, işletmenin iş hacminin öngörülemeyen ölçüde artması durumunda kiralık işçi çalıştırabilecek. Mevsimlik tarım işlerinde veya temizlik işleri, hasta, yaşlı ve çocuk bakım hizmetleri gibi ev hizmetlerinde, süre sınırı aranmadan geçici iş ilişkisi oluşturulabilecek.

UZAKTAN ÇALIŞMA

Çalışma yaşamında önemli yenilikler getiren özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması ve 'uzaktan çalışma' gibi esnek çalışma modelleri de yaşama geçiyor. Geçici iş ilişkisi, özel istihdam büroları aracılığıyla ya da holding bünyesi içinde veya aynı şirketler topluluğuna bağlı başka bir işyerinde görevlendirme yapılarak kurulabilecek. Bürolar, İŞKUR'dan geçici işçi sağlama yetkisi alacak. Bürolar, mesleki eğitim düzenleyecek.