İşte New York'ta Beş Minare'nin gerçek senaryosu

Müjdat Kayserili, Galip Tekin ile birlikte yazdıkları ancak sonradan Kırmızıgül tarafından ekleme yapıldığını söylediği filminin senaryosunu anlattı...

İşte New York'ta Beş Minare'nin gerçek senaryosu

“İki Türk polisi Interpol tarafından aranan bir suçlunun peşindedir, onu getirmek için Amerika’ya giderler. İki polis de birbirine zıt karakter. Bunlardan biri tutucu, Doğulu.

Zannedersem bu Mahsun’un canlandırdığı karakter. Diğeri daha zengin aile çocuğu gibi ama sorunlu bir genç. Polislerden biri İngilizce biliyor, diğeri bilmiyor. Çapkın olan polisin başı İtalyan mafyasıyla derde giriyor. Filmde Bitlisli Hoca var. Hoca kan davası yüzünden kaçmış Amerika’ya yerleşmiş, Türkiye’ye dönemiyor. Amerika’da da 11 Eylül sonrası yaşanan bir isim karışıklığı yüzünden terörist olmakla suçlanıyor, halbuki değil. Ama ön yargılardan dolayı da adını Amerika’da bir türlü temize çıkaramıyor. Amerikan ajanlar falan da adamın peşinde. Bitlisli Hoca’nın burada Amerikalı karısı var. Bir de tiyatro bölümünde okuyan kızı var. Geceleri barmenlik yapan bir kız bu. Arkadaşlarıyla birlikte babasını kaçırıyor. Polislerden biriyle arasında bir aşk doğuyor...”