İtalya'da kızartma yapmak suç

İtalya'da Yargıtay, mutfağında pişirdiği kızartmanın yoğun kokusuyla komşusunu rahatsız eden bir çifti, "koku tacizi" suçu işlediğine hükmederek, suçlu buldu.

İtalya'da kızartma yapmak suç
Yeni Asır'da yer alan habere göre Başkent Roma'da aynı apartmanda yaşayan iki komşudan biri diğerini, mutfağından sürekli kızartma kokusu, duman ve gürültü geldiği gerekçesiyle savcılığa şikayet etti.

Şikayetçi taraf, "Kızarmış yiyecek kokusu sürekli evimizi sarıyordu. Sanki bizim mutfakta pişiriyorlardı" diye tepkisini ortaya koydu. Sanık çift ise, "Yıldızımız hiç barışmamıştı. Kokuları bahane ederek bizden intikam almak için dava açtılar" diye savunma yaptı. Yıllardır süren davaya son noktayı, İtalyan yargı sisteminin en üst karar mercii olan Yargıtay koydu.

TACİZDEN SAYILDI

Yüksek mahkeme, yerel mahkemenin ve temyiz mahkemesinin kararını onayarak, komşunun aşırı kızartma yapıp "koku tolerans limitini aştığına" ve bunun "koku tacizi" kapsamına girdiğine hükmetti. İtalyan basını "kızartma kokusu suç sayıldı" başlığıyla haberi duyururken, suçlu komşunun 2 bin Euro ceza ödemesine hükmedildi.

"TER KOKUSU SAVAŞ İLANI MI!"

Yargıtay'ın bu kararı, sosyal medyada espri konusu oldu. Bir kullanıcının, "Kızartma kokusu suçsa, ter kokusu neden global bir termonükleer savaş ilanı olarak kabul edilmiyor?" yorumu dikkat çekerken, bir diğeri, "Kızartma kokusu suçsa, bazı koltuk altlarından gelen koku da bir soykırımdır. Onlara ölüm cezası verilmeli" diye yazdı.