İzmir'de şok eden vurgun!

Zenginlik vaadiyle aldığı paraları, yüksek faizlerle geri ödeyip insanların güvenini kazan dolandırıcı, tüm mahallelinin parasını topladığı son vurgundan sonra kayıplara karıştı.

İzmir'de şok eden vurgun!
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'in Karşıyaka ilçesinde akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Mahalleliyi kandırıp güvenlerini sağlayan Aydın Y. (26), "Sizi lüks ev sahibi yapacağım" diyerek aldığı paralarla kayıplara karıştı.

Aydın Y'nin yaptığı vurgunun en az 10 milyon lira olduğu öne sürüldü. Aydın Y'nin lüks yaşantı vaat ederek vatandaşı dolandırması akıllara geçmişte yaşanan Banker Kastelli olayını getirdi. Filmlere konu olabilecek olay, Romanların yaşadığı Örnekköy mahallesinde yaşandı.

Çevresinden yüklü miktarda para alan Aydın Y, "Paranızı işlettim" diyerek aldığı paraları fazlasıyla iade etti. Aydın Y, güven kazanmak için bu oyunu uzun müddet sürdürdü.

Bir gün mahalleye müteahhit olduğunu söylediği biriyle geldi. Aydın Y, "Mahalleye lüks konutlar yapacağız. Para verirseniz, sizi de ev sahibi yaparız" dedi. Vatandaşlar, ellerinde ne varsa satarak Yıldırım'a verdi.

Ancak, Yıldırım paraları aldıktan sonra kayıplara karışınca mahalleli çılgına döndü.

'KILINA ZARAR GELMEZ!'

Her yerde aradıkları Aydın Y'ye ulaşamayan mahalleli dolandırıcıya video çekip çağrıda bulundu. Sosyal medyada arkadaş oldukları Aydın Y'nin göreceğini düşündükleri videoda mahalleli, "Buraya geldiğinde kılına zarar gelmeyecek. Ne olur geri dön ve paralarımızı bize iade et" dedi. Videoyu binlerce kişi paylaştı ama Aydın Y'nin izine ulaşılamadı.

"BİR YANDAN KAÇIP BİR YANDAN KOVALIYORUZ"

Mahalle sakinleri, "Lüks bir yaşamı vardı. Herkes güvendi paralarını teslim etti. Örneğin 20 bin TL verdiğinizde, 6 ay sonra en az 30 bin lira alıyordunuz. Bu durum insanların kulağına hoş geldi. İnsanlar lüks ev lafını duyunca da evini arabasını sattı. Mahallede en az 10 milyon lira dolandırıcılık yaptı. Hepimizin paraları uçup gitti. Ona para verebilmek için etraftan borç aldık, malımızı mülkümüzü sattık. Şimdi o borçları ödeyemediğimiz gibi alacaklılarımız peşimizi bırakmıyor. Bir yandan köşe bucak dolandırıcıyı arıyoruz, diğer yandan alacaklılarımızdan köşe bucak kaçıyoruz" diye konuştu.

KENDİNİ HAYIRSEVER GİBİ GÖSTERİP KANDIRDI

Yıldırım'a inanarak evini satan mahalle sakini M.L, "Mahallede en az 500 kişiyi dolandırdı. Edirne Keşan, Balıkesir Havran ve Çanakkale Biga'daki Roman mahallelerini de dolandırmış. Mahallede ihtiyaç sahiplerine giyecek ve yiyecek alarak güven kazanmıştı. Dolandırılacağımız aklımızın ucundan bile geçmedi" diye konuştu. Bir diğer mağdur T.Ç. ise, "Elimde ne varsa verdim. Evimi sattım. 'Sizi zengin edeceğim' diyordu ama o zengin oldu. Mahalle zaten fakir mahalle. Şimdi daha da fakirleştik" dedi. Bir diğer mahalle sakini S.T. ise para vermeden önce iyi bir yaşantısı olduğunu söyleyerek, "Geçmişte iyi-kötü bir evim vardı. Daha iyi ev hayaliyle satıp parasını verdim. Şu an hiçbir şeyim kalmadı. Komşuda yaşamaya başladık. Canımıza kıymayı bile düşünüyoruz" dedi.

MAHALLENİN ÇOCUĞUYDU

Mahalle Muhtarı Avni Yüksel ise, "Mahallenin çocuğuydu. Tahminim bu işte yalnız değil. Mahallede dolandırılan en az 500 kişi var. 30'u şikayetçi oldu" dedi. Yüksel, "Mahalledeki gerginlik üzerine Yıldırım'ın ailesi başka bir yere taşındı" diye konuştu.

1970'LERE DAMGASINI VURMUŞTU

Banker Kastelli olarak bilinen Cevher Özden Türkiye'nin ilk bankeridir. İsmini finans piyasalarında 1970'lerde duyuran ve 10 bankanın pazarlama aracılık hizmetlerini yürüten Özden, 550 bin kişinin 2.5 milyar dolarlık mevduatını kendisi için kullanınca,1982 yazında Banker Kastelli skandalı patlak verdi. Kaçtığı yurtdışından daha sonra dönerek cezaevinde yatan Özden, 2008'de intihar etti.