İzmir'de 2 hastanede 100 kişi zehirlendi!

İzmir iki hastanede yemekten zehirlendiği iddia edilen 100 kişi tedavi altına alındı.

İzmir'de tam 100 kişi zehirlendi!
Habertürk'ten Mert Neşet Muslu'nun haberine göre İzmir'de Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastalar ve sağlık çalışanları, yedikleri akşam yemeğinden zehirlendi. Yaklaşık 100 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle Alsancak Devlet Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Nöbetten çıkan ya da gece görevi olmayan sağlık personelleri de hastaneye göreve çağrıldı.

İzmir'de Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastalar ve sağlık çalışanları, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu. Aynı firmanın dağıttığı kadınbudu köfte, yoğurt ve ıspanaktan oluşan akşam yemeğinden yiyen hastalar ile görevli personelde bir süre sonra bulantı, karın ağrısı ve kusma şikayeti başladı. Yaklaşık 100 kişi, 112 ambulanslarıyla Alsancak Devlet Hastanesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi belirtisi gösteren hasta ve hastane personeline serum tedavisi uygunlandı. Personelinin zehirlenme belirtisiyle hastanelik olması üzerine, hizmette aksama yaşanmaması için, nöbetten çıkan ya da gece görevi olmayan personel de hastaneye çağrıldı.

Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, "Akşam yemeğinde hastalara, onların yakınlarına ve sağlık çalışanlarımıza kadınbudu köfte, yoğurt ve ıspanak verildi. Yemekten sonra, iki hastanede yaklaşık 100 kişi fenalaştı. Hastanelerde yemeklerin iyi olmadığını, birçok çalışanın durumdan rahatsızlık duyduğunu daha önce dile getirmiştik" dedi.

Türk Sağlık Sen üyeleri, daha önce de Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin bahçesinde yumurta kırarak, hastane yemeklerinden memnuniyetsizliğini gündeme getirmişti.