Kar erken bastırdı, 4 kişi mahsur kaldı!

Mevsimin ilk karı Doğu'ya ve Karadeniz'e yağdı Zigana ile Ovit dağları ile Ordu'nun Çambaşı yaylası beyaza büründü. Göçerler yaylalardan dönerken kayak tesisleri sezonu açmaya hazırlanıyor.

Kar erken bastırdı, 4 kişi mahsur kaldı!
Sabah'ın haberine göre Gümüşhane ile Trabzon il sınırındaki 2100 rakımlı Zigana Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı. Yüksek kesimlerde kara dönüşen yağış ve sis nedeniyle Zigana Geçidi'nde trafik tıkandı, sürücüler yavaş gitmeleri konusunda uyarıldı.

Kar kalınlığının yer yer 10 santimetreyi bulduğu yüksek kesimlerdeki yaylalar ve Zigana Dağı beyaza büründü. Bölgede kayak tesisi işletmeciliği yapan Mehmet Eroğlu, geçen yıla göre kar yağışının daha erken başladığını belirterek, "Kayak için kar yağışının devam etmesini bekliyoruz. Şu anda bölgede tatilciler için güzel bir ortam var" dedi. Rize'de yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonucu 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Ovit Dağı Geçidi, çığ tehlikesi nedeniyle kapatıldı. Kar yağışı Ordu'nun yüksek rakımlı bölgelerinde de etkili oldu. Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası'na mevsimin ilk karı yağdı. Kar kalınlığının yer yer 20 santimetreyi bulduğu yaylada ağaçlar beyaza büründü. Çambaşı Yaylası ve Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası'nda konaklayan göçerler, hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye düşmesi üzerine binlerce küçük ve büyükbaş hayvanla dönüş yoluna çıktı.

4 KİŞİ MAHSUR KALDI

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'na da mevsimin ilk karı yağdı. Yaylanın yüksek kısımlarında kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. İlçenin Tayfur Yaylası'nın yolu da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapandı. Dün yaylaya giden 4 kişi ise mahsur kaldı. Bu kişilerden ikisi kendi imkânları ile 6.5 saat yürüyüp Ortaklar köyüne gelerek jandarmadan arkadaşlarının kurtarılması için yardım istedi. İl Sağlık Müdürlüğü, UMKE, AFAD ve jandarma ekipleri paletli kar ambulansı ile gittikleri bölgede 2 saatlik çalışma sonucu mahsur kalan iki kişiyi kurtardı. Van'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Bahçesaray karayolu dün sabah yeniden açıldı. Erzurum'da Palandöken Dağı'nda kar kalınlığı 3 santimetreyi buldu. Tunceli Ovacık'ta yüksek kesimlerde etkili olan karla Munzur Dağları beyaza büründü.