Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi yola çıkmaya hazır

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, hükümetin FETÖ ile mücadelesini desteklemek amacıyla gerçekleştireceği yürüyüş için başvurusunu yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi yola çıkmaya hazır
Yeni Asır'dan İhsan Karataş'ın haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, Söke Kaymakamlığı'na giderek, hükümetin FETÖ ile mücadelesini desteklemek ve CHP'nin FETÖ'ye karşı tutumuna tepki göstermek için gerçekleştireceği yürüyüşün başvurusunu yaptı.

Aydın'ın ilçesi Kuşadası'nda yaşayan Celal Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetinin FETÖ ile mücadelesini desteklemek ve CHP'nin FETÖ'ye karşı tutumunu eleştirmek için Söke'den Didim'e kadar ailesiyle birlikte yürüyeceğini açıklamıştı.

Dilekçesini meydanda yazdı

Kararının ardından Kılıçdaroğlu, gerçekleştireceği yürüyüşün başvurusunu yapmak için dün öğle saatlerinde Söke Kaymakamlığı'na gitti. Söke Cumhuriyet Meydanı'nda dilekçesini dolduran Kılıçdaroğlu, ardından başvuru evrağını yetkililere teslim etti.

"Ülkeyi ahtapot gibi sardılar"

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile yandaşlarının hesap vermesi için yürüyüş eylemini gerçekleştireceğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Söke Kaymakamlığı'na izin başvurumu yaptım. Onay verilirse cuma günü yürüyüşümü başlatacağım. Söke'den başlayarak Didim Belediyesi'nin önüne kadar yürüyeceğim. Gece-gündüz yürüyerek dört günde eylemimi tamamlamayı planlıyorum. Yürüyüşümün amacı, ahtapot gibi Türkiye'yi saran FETÖ'yü protesto etmek ve hükümetin yaptığı mücadeleyi desteklemek. Bu eylemimin ülkede ses getireceğine inanıyorum."

"Ağabeyimin haberi var"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş eyleminden haberi olduğunu kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, "Haberi var. Beni destekledi, 'Tamam' dedi. Ben de bu kararımı uygulayacağım" diye konuştu.

AK Parti, MHP ve CHP'nin içinde FETÖ'cüler bulunduğunu ve bunların temizlenmesini istediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Toplumun her kesiminden destek alıyorum. Büyük bir kitle olacak yanımda" ifadelerini kullandı.